Gli Amici della Ferrari 90

September 2005 nummer 90

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 De Toekomst
Column

Het eerste jaar voor uw nieuwe bestuur zit er bijna op. Tijd dus om terug te kijken. Tijd vooral om naar de toekomst te zien, want er zijn diverse ontwikkelingen die onze aandacht vragen en uw aandacht verdienen.

Willem Meinders
7 Klassiek geboren?
Paul F. Schouwenburg
8 Even voorstellen
Roel Kuiper

Voor de meesten van ons is Roel Kuiper natuurlijk een bekend gezicht. Sinds 1994 is hij lid van de Ferrari Club Nederland. Vijf jaar later nam hij zitting in de Commissie Modern en eerder dit jaar werd hij gekozen als lid van ons bestuur.

Clem Berghuis
10 Westland, quanto è bello!

Op een zonnige zaterdagmorgen mag het paard weer eens van stal. Vroeg op pad, hij staat immers nog "bij de boer" in Kesteren. Buiten ruikt het naar warm gras, naar zomer. Hier en daar al borden met "Kersen te koop" - later, zeker, maar éérst naar de tomaten en de paprika's.

Rozemarijn Vrijlandt   Clem Berghuis, Henk J. Brouwer
16 Una Giornato Particolare
Mille Miglia 2005
20 Italia a Zandvoort

Met de vijftiende editie van Italia a Zandvoort achter de rug, is het zaak om eens met meer aandacht naar de toekomst van dit evenement te kijken.

Willem Meinders   Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
24 John Bosch: TGP-kampioen
Thoroughbred Grand Prix

Voor de liefhebber van historische Formule 1-auto's is de Thoroughbred Grand Prix-raceserie een autosportief feest. Dit jaar worden oog en oor nog meer geprikkeld door ons clublid John Bosch aan boord van de Ferrari 312 T3.

Clem Berghuis   Barron Racing, Edwin van Nes
28 Ferrari Track Days
Modena Motorsport

De Nürburgring was op 21 en 22 juli het decor voor de 11e editie van de Modena Motorsport Ferrari Track Days. Martien Kooijmans was erbij, keek erna, reed mee en maakte het volgende verslag.

Martien Kooijmans   Peter den Biggelaar, Edwin van Nes
32 Sotheby's at Ferrari

Zelden werd er zo'n groots publiciteitsoffensief ingezet. De eerste keer dat Sotheby's in samenwerking met Ferrari een veiling organiseerde, moest en zou een succes worden. Er werden uiteindelijk veel "spulletjes" verkocht, maar veel topobjecten bleven toch bij hun huidige eigenaren. Sotheby's zal niet tevreden zijn met een totaalomzet van € 10 miljoen. Ik heb er niet minder om genoten. Het was een geweldige happening.

Hans van Os   Hans van Os
36 Einde van een (GT) tijdperk?
Le Mans 2005

Terwijl er vooral bewondering was voor de zevende overwinning van Tom Kristensen (ook dit jaar weer in de Audi R8), viel er voor de Ferraristi weinig te vieren.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
40 Barron Masters of Zandvoort
Clem Berghuis, Edwin van Nes
41 Een weekendje Apeldoorn

Voorafgaand aan het grote Concours d'Elégance Paleis Het Loo werd het Nationaal Autovisie Klassieker Concours gehouden. Anthony J. Mak van Waay schreef in met zijn Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider (# 14549).

Clem Berghuis   Helmut Schnug