Gli Amici della Ferrari 89

Juni 2005 nummer 89

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Zandvoort huilt...
Column

Uiteraard gaan we in ons clubmagazine geen reclame maken voor een sigarettenmerk, maar als Circuit Park Zandvoort na vijftien succesvolle edities afscheid moet nemen van de Marlboro Masters of Formula 3 is dat toch wel iets om even bij stil te staan.

Clem Berghuis
7 Van Strijdros tot Paradepaard

Enzo trok destijds ten strijde en in de Formule 1 is dat met Ferrari nog steeds het geval. Weliswaar verfijnder, intelligenter en oneindig veel duurder, maar toch. Ferrari, een "Warrior" bestemd om anderen te verslaan. Neem de racers van destijds: binnen enkele weken een koets geklopt en in één nacht gespoten. Even later kwam dit strijdros weer gehavend en vaak kreupel terug in Maranello om dan opnieuw opgebouwd te worden. Slechts één ding telde: winnen!

Paul F. Schouwenburg   Archief Redactie
9 Clubmagazines
Het gras bij de buren...?

Er wordt wat afgeschreven over "ons" merk. Naast de vele vrij verkrijgbare periodieken als Cavallino, Ferrari World, Forza, noem maar op, dragen ook de Ferrariclubs hun steentje bij. Op deze pagina's een blik op de clubmagazines van onze buitenlandse collega's.

10 Twentsche Havezathe Tourrally

Na een prachtige week met erg mooi en warm voorjaarsweer gaf de weersvoorspelling tot onze teleurstelling aan, dat het een flink stuk kouder zou worden in het weekeinde van 9 en 10 april. We moesten zelfs rekening houden met hagel- en sneeuwbuien.

Martien Kooijmans   Henk J. Brouwer, Johan Cirk
16 Circuitdag Zandvoort
vol zelfvertrouwen

De vorige edities van de Circuitdag had ik als zeer nuttig en gezellig ervaren en toen de uitnodiging binnenviel, schreef ik me dan ook onmiddelijk in voor mijn vijfde achtereenvolgende deelname.

Louk Reintjens   Michael Berghuis, Niels Schouten
22 RN7: Tourrally en Formule 1

Sinds de inschrijving op 21 december vorig jaar, keken wij reikhalzend uit naar dit evenement, want hier wil je bij zijn! Dus meteen ingeschreven en betaald. Gelukkig... we waren erbij! En toen maar wachten. Vier maanden lang!

Hans Jungblut   Hans Jungblut, Roger Lomme
32 Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Villa d'Este. De naam alleen al is goed om menig concoursliefhebber uren lyrisch aan het woord te krijgen. En met recht, want dit evenement dat jaarlijks in het aan het Comomeer gelegen Cernobbio wordt gehouden, is één van de meest toonaangevende ter wereld.

Edwin van Nes   Edwin van Nes
36 Scuderia Ferrari
de magere jaren

We zijn natuurlijk wel een beetje verwend geraakt aan die voortdurende stroom successen van "ons" raceteam. Alleen al de laatste vijf seizoenen waren Michael Schumacher en Rubens Barrichello samen goed voor maar liefst 59(!) Grand Prix-overwinningen. De start van het seizoen 2005 was dan ook best wel even schrikken toen bleek dat Fernando Alonso en Renault het initiatief naar zich toe hadden getrokken. Toch is het niet de eerste keer dat Ferrari een moeilijke periode doormaakt. In dit artikel nemen wij u mee terug naar de "magere jaren".

Clem Berghuis   Archief Redactie