Gli Amici della Ferrari 88

Maart 2005 nummer 88

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Een nieuwe voorzitter
Column

Een nieuwe voorzitter maar voor de meesten van u toch een oude bekende. Na acht jaren als "gewoon" bestuurslid heeft u mij gekozen tot voorzitter van onze mooie club. Graag wil ik u danken voor het vertrouwen.

Willem Meinders
6 Herinneringen aan Prins Bernhard

Prins Bernhard en Ferrari. Komen de auto's van de Prins ter sprake dan speelt Ferrari hierin al gauw de hoofdrol. Juist het feit dat hij al in de jaren vijftig koos voor deze Italiaanse raspaardjes heeft veel bijgedragen aan de mythevorming rond dit merk.

Hans Hugenholtz   (Archief) Hans Hugenholtz
14 Algemene ledenvergadering
wisseling van de wacht

Twee feiten gaven de 23e Algemene Ledenvergadering een speciaal tintje. Niet alleen was het voor het eerst dat wij voor deze traditionele bijeenkomst te gast waren bij "een concurrent", maar ook werd tijdens de vergadering een nieuwe voorzitter benoemd.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer, Edwin van Nes
20 Interview
Anthony J. Mak van Waay

Vijf bijzondere jaren stond Anthony J. Mak van Waay aan het roer van de Ferrari Club Nederland, waarna hij de voorzittershamer en een gezonde club overdroeg aan Willem Meinders. Samen met Anthony blikken wij terug op een mooie periode.

Clem Berghuis   Archief Anthony J. Mak van Waay
26 Kalender 2005
28 Met V-Power naar Maranello

In september 2004 eindigde een promotieactie van Shell waarin de brandstof V-Power centraal stond. Degene met de meest orginele slagzin kreeg als hoofdprijs een fabrieksbezoek aan Ducati en Ferrari. Niels Schouten werd de gelukkige winnaar van deze prijs en maakte voor ons clubmagazine een verslag.

Niels Schouten   Ernst Bode, Ferrari SpA
30 Interview Paul Schouwenburg
Meer dan alleen Ferrari

De autotijd van Paul Schouwenburg heeft niet stilgestaan. Na het in 1997 in Gli Amici della Ferrari (nummer 57) gepubliceerde interview, vond de redactie dat het hoog tijd werd voor een hernieuwde kennismaking.

Yvo Alexander   Archief Paul Schouwenburg
36 Ferrari 312B
Start van de legende

Het lijkt als de dag van gisteren, maar het is alweer bijna 25 jaar geleden dat Ferrari afscheid nam van één van haar meest succesvolle racemotoren. Gedurende elf seizoenen vormde de "platte" V12, die door een blokhoek van 180 graden ten onrechte vaak Boxer werd genoemd, de ruggengraat van Ferrari's Formule 1-activiteiten. In dit artikel staat de Ferrari 312B centraal, de eerste auto in deze bijzondere reeks.

Clem Berghuis   Archief Redactie