Gli Amici della Ferrari 87

December 2004 nummer 87

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

2 In memoriam Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden
29 juni 1911 - 1 december 2004
4 Uitnodiging
Column

Alessandro Gabrieli, Marketing Manager van Ferrari SpA, heeft de eer alle officiële Ferrari clubs uit te nodigen voor de tweede internationale Ferrari Owners' Club meeting op 3 september 2004. De bijeenkomst vindt plaats in Bad Neuenahr in Duitsland.

Willem Meinders
6 Scuderia Ferrari
Kroniek van een decennium

In november 1929 werd bij het tribunaal van Modena de akte van inschrijving van de Societa Anonima Scuderia Ferrari gedeponeerd. 75 Scuderia Ferrari is een mooie gelegenheid om u mee te nemen naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot de oprichting van dit roemruchte raceteam. Kees van Stokkum heeft zich een weg gebaand tussen feit en fictie en maakte het volgende verslag.

Kees van Stokkum   Archief Redactie
12 Doe een Plezier-rit

Meer en meer ontpot de "Doe een Plezier"-rit zich als een van de meest belangrijke evenementen op de FCN-kalender. Het idee om zieke kinderen een dag van het rijden in een Ferrari te laten genieten is iets dat zowel kind als rijder veel voldoening schenkt en waar men nog lange tijd aan terugdenkt. Bij iedere nieuwe editie weet de organisatie het weer mooier en spectaculairder te maken.

Eric Steenbergen   Yvo Alexander, Henk J. Brouwer, Eric van der Eijnden, Edwin van Nes, Bob Santifort, Marcel Wallenburg
18 Ennstal Classic

Van het dorpje Gröbming in het Ennstal in Steiermark heeft waarschijnlijk nog niemand gehoord. Een schilderachtig Oostenrijks dorpje met een paar duizend inwoners is op het eerste gezicht geen decor voor een rally met klassieke auto's. Maar in het laatste weekend van juli 2004 ontwaakt het.

Nico Koel   Henk J. Brouwer
22 10e De Peel Meeting
Clem Berghuis   Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Edwin van Nes, John Sinkgraven, Marcel Wallenburg
28 Kunst & Antiek Rally

De eerste regel van de uitnodiging luidde:"Aan het eind van het seizoen kunnen we nog een keer genieten van een bijzonder evenement". En bijzonder was het...

Pieter S. Kuipers   Wouter Brand, Marlon van der Meer
32 Ferrari Club of America Annual Meet 2004

FCN-begunstiger Carel Ruigrok en Peter Bonke brachten in augustus een bezoek aan Californië, waar zij te gast waren van de Ferrari Club of America. Carel vertelt in dit verslag over een onvergetelijke Ferrari-week.

Carel Ruigrok   Carel Ruigrok
34 Ferrari Owners' Club
Internationaal lidmaatschap

Met tevredenheid wordt zowel door de fabriek als door de clubs teruggekeken op 2004, het jaar waarin een enorme vooruitgang is geboekt in de samenwerking tussen de fabriek en de clubs en tussen de clubs onderling.

37 Opening Thomassentunnel
Testarossa als inspiratiebron

Afgelopen juli werd door Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, de Thomassentunnel bij Rozenburg feestelijk geopend. Alle aandacht ging echter naar een Ferrari.

39 Masterlijk
F1-feest op Zandvoort
Clem Berghuis