Gli Amici della Ferrari 86

September 2004 nummer 86

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 46 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

Voordat u verder bladert in deze 86e editie van ons clubmagazine, wil ik u nog even mee terug nemen naar de cover. Behalve dat deze een mooie foto toont van een aantal Ferrari's in een fraaie omgeving, symboliseert de cover wellicht meer dan ooit een hoofdstuk in de geschiedenis van onze club.

Clem Berghuis
6 Van anonieme fan tot hoofdredacteur
Clem Berghuis

Hoofdredacteur Clem Berghuis bereikt met deze editie van ons clubmagazine een mijlpaal. 12,5 jaar geleden accepteerde hij het verzoek van het FCN-bestuur om de hoofdredactie op zich te nemen, wat betekent dat hij inmiddels vijftig nummers Gli Amici della Ferrari aan het roer staat. Zijn mederedactieleden wisten de jubilerende hoofdredacteur over te halen tot een gesprek.

Redactie   Dick Brocx, Bladvorm, Bob Santifort, Archief Autoweek, Archief Nico Koel, Archief Redactie
10 La Route de l'Horlogerie

Al bij de aankondiging tijdens de jaarvergadering in Brummen konden enkelen de voorpret niet onderdrukken. Eind mei 2004 het evenement "La route de l'horlogerie": voor vele Ferraristen een unieke mix van twee liefhebberijen: Ferrari's en horloges.

Roger Lomme   Marcel Broersma, Roger Lomme
16 Buitengewone Ledenvergadering
Diplomatie leidt tot positieve resultaten

Ondanks de EK-voetbalwedstrijd Nederland-Letland was het "volle bak" tijdens de buitengewone Ledenvergadering op donderdag 23 juni jl. Geweldig dat zoveel leden zo betrokken zijn bij de Ferrari Club Nederland! Het enige onderwerp van de avond was onze toekomst als, al dan niet officiële, Ferrari Owners Club "nieuwe stijl". De resultaten van de laatste besprekingen met "Italië", die wij als bestuur konden presenteren, leidden ertoe dat de vergadering unaniem akkoord ging met onze voorstellen en dus met de nieuwe toekomst van de FCN als officieel erkende club. En dat is een goede ontwikkeling, zo moge blijken uit onderstaand verslag.

Anthony J. Mak van Waay
18 Spa Ferrari Days
Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Edwin van Nes
20 Ferrari 275 Tour

55 uitverkorenen uit heel de wereld stonden op de startlijst voor het vieren van de 40e verjaardag van de 275 GTB. Ferrari organiseerde media juni een eigen evenement voor de eigenaren van deze klassieker en pakte breed uit.

Nico Koel   Nico Koel
26 FCN Klassiekermeeting
de goede oude tijd

De start van het eerste FCN klassiekerevenement in 2004 was dit keer bij het oude Brabantse cafeetje van Oma Vingerhoeds, gelegen tussen Oirschot en Boxtel. Met 21 auto's en 44 personen gingen we ons op deze 15e mei eens lekker laten verwennen.

Martien Kooijmans   Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Edwin van Nes, Marcel Wallenburg
30 Le mans Classic
Henk J. Brouwer
32 14e Italia a Zandvoort
sfeer en spektakel

Dit jaar geen Ferrari 360 Challenge op Circuit Park Zandvoort, waarmee het evenement een grote trekpleister moest missen. Toch viel er in het weekend van 19 en 20 juni genoeg te genieten.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
36 Kalkovens Meeting
Formula uno, Ciabatta, Ferrari

Joost de Graaff was er met zijn lieve vrouw, Jean-Louis Bezemer en zijn Juliette, Paul Schouwenburg kwam nog even langs met twee van zijn zoons, en verder zat het terras van restaurant Kalkovens in Huizen die zondag 11 juli vol met leden en hun partners en bovenal hun klassieke auto's.

Bart Kraak   Yvo Alexander, Jean-Louis Bezemer
39 24 Heures du Mans 2004
Cavallino Inciampante?

Dat de totaaloverwinning in deze 72e editie van "Les 24 Heures" naar één van de Audi's ging, zal geen verrassing zijn geweest. Voor de échte strijd moesten we naar de GTS-klasse, waar Ferrari en Chevrolet wederom een klassiek duel uitvochten.

Clem Berghuis   Barron Connor Racing, Clem Berghuis