Gli Amici della Ferrari 85

Juni 2004 nummer 85

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Ferrari 2+2
Column
Yvo Alexander
6 Doe een Plezierrit 2004

Als het goed is, is onlangs de mailing al in uw brievenbus gevallen. De Ferrari Club Nederland organiseert in samenwerking met de vliegbasis De Peel en de Stichting Doe een Wens de derde Doe een Plezierrit, die op zaterdag 25 september a.s. zal worden gehouden.

Henk J, Brouwer, Edwin van Nes
9 150 Prancing Horses

Hoewel wij zeer trots zijn op ons clubmagazine, is een beetje bescheidenheid wel op z'n plaats als wij kijken naar Prancing Horse, het visitekaartje van de Ferrari Club of America. Eerder dit jaar hadden onze Amerikaanse collega's reden voor een feestje: de 150e editie van 's werelds bekendste clubmagazine.

Clem Berghuis   Casey Clavin
11 ASCARI-kalender 2004-2005

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de begunstigerscommissie ASCARI een unieke Ferrari-kalender uitgebracht.

Carel Ruigrok
12 Circuitdag Zandvoort

Het succes van de circuitdag groeit nog ieder jaar. Één van de ingrediënten voor dit succes is de samenwerking tussen de Rensportschool Zandvoort, Ferrari Import Kroymans en de Ferrari Club Nederland.

Henk J, Brouwer, Bob Santifort
16 Tour Auto 2004
Edwin van Nes   Edwin van Nes
20 Freundschaft ohne Grenzen

Een samenwerking tussen de Ferrari Club Deutschland en onze "eigen" FCN mag gerust historisch genoemd worden. Na een vraag van Hans Paessens in de Algemene Ledenvergadering van 2003 heeft Willem Meinders namens ons bestuur contact opgenomen met de voorzitter van de Duitse Club, de heer Arnold Gardemann. Het bleek alras dat er grote interesse bestond voor een gezamelijk evenement.

Eric Steenbergen   Andreas Birner, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
26 Mille Miglia 2004
Donkere schaduw

Snelheden zoals in de jaren vijftig, toen de Mille Miglia nog meetelde voor het wereldkampioenschap voor sportwagens, worden tegenwoordig niet meer gehaald, maar het blijft autosport en daaraan zijn risico's verbonden.

Clem Berghuis   Andreas Birner, Wouter Brand
28 Dromen zijn bedrog…
...maar kunnen tot iets prachtigs uitgroeien.

Mijn oudste broer studeerde begin jaren '80 op het Instituut Voor de Autohandel (IVA) toen hij mij vertelde dat op het Circuit van Zandvoort een dag werd georganiseerd met vooral veel Ferrari's. Deze dag, "Momento di Modena", was een initiatief van Kees van Stokkum.

Martin Houwing   Archief Martin Houwing
34 Introductie Ferrari 612 Scaglietti
Feestje in Hilversum

Het leven zit vol moeilijke keuzes. Op zaterdag 24 april konden Ferrari-liefhebbers kiezen uit een FCN-evenement of een bezoekje aan de showroom van Ferrari Import Kroymans, waar de Nederlandse introductie van Ferrari's jongste werd gevierd.

Yvo Alexander
35 Due posti + due

Veel liefhebbers hebben inmiddels bij Ferrari Import Kroymans de 612 Scaglietti, de jongste aanwinst uit Maranello, bewonderd. Bijna traditioneel levert ook deze 2+2 zeer uiteenlopende reacties op, reden temeer om u in een fotografische terugblik mee te nemen naar de ruim veertigjarige historie van de 2+2, door velen bewonderd, maar door sommigen verguisd.

Marcel Wallenburg
40 Cinquant' anni fa: piloti Ferrari