Gli Amici della Ferrari 84

Maart 2004 nummer 84

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Voorwoord
Bart Kraak
7 www.ferrari-club.nl

Het is alweer twee jaar geleden dat tijdens de Algemene Ledenvergadering in Maastricht (in het MECC) onze FCN-website www.ferrari-club.nl onthuld werd. Voor de internetredactieraad een mooie gelegenheid om het jaar 2003 door te lopen en te kijken wat 2004 kan gaan brengen.

Marjon Wijngaard
9 Tussen Ferrari's vergaderen over …

Voor de tweede achtereenvolgende keer vormde The Gallery in Brummen het sfeervolle onderkomen voor de Algemene Ledenvergadering, die voor de 22e keer werd gehouden.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
12 De toekomst van de Ferrari Club Nederland

De Algemene Ledenvergadering op 25 januari jl. in The Gallery in Brummen was een enigszins luidruchtige vergadering.

Anthony J. Mak van Waay   Ferrari SpA, Henk J. Brouwer
18 The Gallery: in het teken van Ferrari

Het idee werd geboren rond de jaarvergadering van 2003 en kreeg in de loop van het jaar steeds meer vorm. Het leidde tot een schitterende expositie, bestaande uit maar liefst dertig Ferrari-modellen, die een prachtig beeld gaven van de laatste vijftig jaar.

Edwin van Nes   Edwin van Nes
22 Kalender 2004
24 Guus Bierman
vijftig jaar geleden koninklijk besmet

Vijftien jaar was Guus Bierman toen hij in Amsterdam woonde en besmet raakte met het welbekende Ferrari-virus. Vanaf dat moment wist hij het zeker: "Eens zal ik een Ferrari hebben."

Yvo Alexander   Archief Guus Bierman, Yvo Alexander
30 Een nieuwe kans voor Thijs en Martijn

Wij kennen uiteraard allemaal de "Doe een Plezier"-rit, waarvan dit jaar alweer de derde editie zal worden gehouden. Naast deze grote evenementen wordt de Ferrari Club Nederland ook vaak benaderd met soortgelijke, maar veel kleinschaliger verzoeken. Enkele enthousiaste leden binnen onze club willen graag aan deze verzoeken voldoen. Één van deze leden is Eric Steenbergen en hij maakte het volgende verslag.

Eric Steenbergen   Martijn Beukhof, Theo Theunissen
33 ASCARI jubileummeeting

Vorig jaar bestond de Ferrari Club Nederland twintig jaar, maar de FCN-begunstigers hadden in 2003 ook een jubileum te vieren: ASCARI bestond namelijk 12.5 jaar! Over de locatie waar de ASCARI jubileummeeting zou gaan plaatsvinden, waren wij het snel eens. Het werd de plaats waar het 12.5 jaar geleden (op 2 maart 1991) allemaal begon: Italauto Kees van Stokkum in Achterveld.

Carel Ruigrok   Henk J. Brouwer
36 D50: van Turijn naar Maranello

In deze editie van Gli Amici della Ferrari het tweede deel over de Lancia D50, de auto die van Turijn naar Maranello verhuisde.

Clem Berghuis   Archief Redactie