Gli Amici della Ferrari 83

December 2003 nummer 83

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Voorwoord
Column

In deze editie richt ik mij niet tot u als voorzitter, maar als lid van de redactie. De huidige redactie werkt nu twee jaar samen en we hebben inmiddels al heel wat veranderd. Stap voor stap is het een clubmagazine van, door en voor leden geworden.

Anthony J. Mak van Waay
6 D50: Van Turijn naar Maranello

Alfa Romeo, Ferrari, Lancia, Maserati. Vier merken die ook in de jaren vijftig een grote rol speelden in de internationale autosportwereld, maar die nu inmiddels allemaal dochters van het grote Fiat zijn geworden. In dit artikel (in twee delen) gaan we terug naar een opmerkelijk stukje Ferrari-historie, dat begon in Turijn.

Clem Berghuis   Archief Redactie
10 Ferrari-Maserati World Finals

"Rossa in Festa", kopte de speciale uitgave van het Italiaanse autosportweekblad Autosprint. Een zeer terechte titel voor het grootse spektakel dat ik het weekend van 18 en 19 oktober jl. werd gehouden ter ere van het behaalde wereldkampioenschap Formule 1.

Peter Gloudemans
12 9e De Peel Meeting
Traditie

Op zaterdag 20 september werd de negende editie van de De Peel meeting gehouden, waardoor we inmiddels wel mogen spreken van een traditie.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Peter Gloudemans, Hugo Garritsen
16 4e Concours d'Elégance Paleis Het Loo

Na drie edities (1999-2001) dreigde het zo ambitieus opgezette Concours d'Elegance Paleis Het Loo ten onder te gaan. Na een jaar afwezigheid keerde onder leiding van een vernieuwde organisatie dit prachtige evenement toch weer terug in de fraaie Apeldoornse paleistuinen. Redactielid Yvo Alexander was er op 30 en 31 augustus bij als deelnemer en als kritisch kijker.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Edwin van Nes
20 Jubileumrit: 20 jaar FCN

Twintig jaar Ferrari Club Nederland. Twintig jaar in clubverband genieten van prachtige auto's, gezelligheid, saamhorigheid en vriendschap. Het jubileumfeest en de -rit boden een mooie gelegenheid om daar even bij stil te staan. Frits en Rozemarijn Vrijlandt waren erbij, keken ernaar en maakte een verslag.

Rozemarijn Vrijlndt - Janssen   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Anna C. Mak van Waay, Geerling Offereins
26 10e Modena Motorsport Ferrari Track Days
Henk J. Brouwer, Peter Gloudemans, Edwin van Nes
30 Classic Wings & Wheels Gala

Op zaterdag 16 augustus 2003 werd op vliegbasis Gilze-Rijen, gelegen tussen Breda en Tilburg, de tweede editie gehouden van Classic Wings & Wheels, een grandioos zomerevenement dat zich kenmerkt door zijn bijzondere karakter.

Martien Kooijmans   Yvo Alexander, Bob Santifort
35 Ferrari Import Kroymans Begunstigers Meeting

Het begint al een aardige traditie te worden. Genieten van een spannende Grand Prix bij Ferrari Import Kroymans in Hilversum, voor slechts een vijftigtal snel beslissende begunstigers.

Henk J. Brouwer   Henk J. Brouwer
39 250 Get Together Event

Voor Ferrari-liefhebbers in het algemeen en 250 GTE-eigenaren in het bijzonder had Yvo Alexander op zondag 3 augustus jl. een zeer gezellig samenzijn georganiseerd in en bij restaurant De Kalkovens in Huizen.

Geerling Offereins
41 13e Marlboro Masters Zandvoort

Al weer voor de vijfde achtereenvolgende keer verzorgde de Scuderia Ferrari een wervelende show tijdens het grootste Nederlandse autosportevenement, de Marlboro Masters of Formula 3.

Clem Berghuis