Gli Amici della Ferrari 81

Juni 2003 nummer 81

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

Voorafgegaan door mijn collega bestuursleden, volgt hier dan het eerste voorwoord van de nieuwe penningmeester van de Ferrari Club Nederland.

Rob van Thiel
6 Ferrari 246 T: Tasmaans duiveltje

Eind jaren zestig was de Tasman Cup, de raceserie "down under", bij de Formule 1-teams zeer populair. Uiteraard wilde Ferrari daarvan een graantje meepikken.

Clem Berghuis   Archief Redactie
12 Brabantse Sprookjesrit

Het FCN-seizoen 2003 is begonnen. En hoe! Een schitterend evenement in het Brabantse land betekende de aftrap voor dit jubileumjaar. Martien Kooijmans was erbij en maakte voor u het volgende verslag.

Martien Kooijmans   Yvo Alexander, Marga Meiders, Bob Santifort
16 Alwin Hietbrink: "Meesterwerken"

Op een zonnige aprildag vanuit het drukke westen in je Ferrari naar het oosten rijden om te belanden in het schitterende en rustgevende Haaksbergen om er enkele uren met Alwin Hietbrink door te brengen is puur genieten.

Yvo Alexander   Archief Alwin Hietbrink, Yvo Alexander
22 Tour Auto 2003 impressies
Ruud Hoffmann, Edwin van Nes
24 Tour Auto 2003 vanuit de cockpit

Voor vele leden van de Ferrari Club Nederland heeft de Tour Auto een magische klank. Hans Hugenholtz, Nico Koel, Pieter Boel en John Bosch hebben het evenement al eens weten te winnen. Dit jaar namen Jan Biekens en Ruud Hoffmann de grote stap en maakten vervolgens dit verslag.

Jan Biekens   Yvo Alexander, Ruud Hoffmann
28 Andiamo a Lago di Garda

In het jaar waarin de Ferrari Club Nederland haar 20-jarig jubileum viert, mag een bezoek aan de fabriek in Maranello natuurlijk niet ontbreken.

Maarten Klaarenbeek   Antonio Loi
32 De ASCARI kalender: van idee tot product

Wegens het overweldigende success bij het uitbrengen van de eerste kalender was dit jaar de beslissing gauw genomen, zeker daar het voor de FCN een jubileumjaar is. Maarten van der Drift, werkzaam bij Drukkerij Van den Ende, legt u uit wat er allemaal komt kijken bij de productie van de kalender.

Maarten van der Drift, Dick Groenhuyzen
33 Spa Ferrari Days: als vanouds

Dat was toch even schrikken. Begin dit jaar kwam het bericht binnen dat de organisatie voor de vijftiende editie van de Spa Ferrari Days een andere formule had gekozen.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Bob Santifort
38 Ontcijferen van het VIN

Inmiddels ruim twintig jaar wordt elke Ferrari uitgerust met het Vehicle Identification Number (VIN), een nummer ter identificatie van het voertuig. Edvar van Daalen, één van de chassisnummer-specialisten, maakt u wegwijs in de voorgeschiedenis en de achtergronden van deze nummers.

Edvar van Daalen   Edvar van Daalen