Gli Amici della Ferrari 80

Maart 2003 nummer 80

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Voorwoord
Bart Kraak
6 Ferrari Op Stal meeting

Voor begunstigerscommissie ASCARI betekent de "Ferrari Op Stal"-meeting de traditionele afsluiting van het seizoen. De vierde editie, gehouden op zaterdag 16 november jl. vond plaats in het nieuwe pand van Ferrari-dealer Munsterhuis in Hengelo.

Henk J. Brouwer   Henk J. Brouwer
9 Automobilia
de boeken

Ieder jaar wordt de (auto)boekenmarkt letterlijk overspoeld met nieuwe Ferrari-uitgaven, waarvan er slechts enkele de toets der kritiek kunnen doorstaan. Toch werden we in 2002 weer verrast met enkele boeken, waarvan altijd zo mooi wordt gezegd: "deze mogen in geen enkele Ferrari-collectie ontbreken."

12 Cavallino Classic XII

Ferrari-liefhebbers die het gure Nederlandse winterweer willen verruilen voor een mooi Ferrari-evenement in een warm oord kunnen elk jaar in januari terecht in Palm Beach, Florida.

Edvar van Daalen   Arvid van Daalen, Edvar van Daalen, Carel Ruigrok
16 Jan Storm: van GT4 tot GT3

Zonder twijfel één van de snellere mannen binnen onze club. Tijdens een gesprek met Jan Storm, 51 jaar jong, zie je vanzelf de pretlichtjes in zijn ogen als het gaat over racen en... Ferrari.

Clem Berghuis   Thomas Kunert, Chris Schotanus, Archief Jan Storm
22 Kalender 2003
24 Van Modern naar Klassiek

Steeds vaker komt het voor: leden in het bezit van een moderne Ferrari die vallen voor de charmes van een echte klassieker. Ook Yvo Alexander besloot deze stap te wagen. Op deze pagina's zijn relaas over het wel en wee van de aanschaf van zijn klassieker.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Don van der Vaart
28 Alleen even kijken?

De deuren van Ferrari Import Kroymans gingen open. Niet voor een rondleiding of voor een bezoek aan het meer dan prachtige "museum". Nee, ik was er met mijn vrouw en kinderen voor het aanschouwen van een zojuist binnengekomen Ferrari 328 GTS. Roos met beige lederen interieur.

Alessandro Chericoni   Yvo Alexander, Alessandro Chericoni, Edwin van Nes
32 20e Algemene Ledenvergadering

Als we de oprichtingsvergadering van 1983 er bij optellen, was het zelfs al de 21e keer dat Nederlandse Ferraristi voor hun jaarvergadering bijeen kwamen.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer
36 s/n 0008: overgangsjaren

Nico Koel duwde mij onlangs enkele verbleekte kleurenfotootjes in handen. "Kun jij hier wat mee? Deze plaatjes heb ik in 1960 geschoten tijdens de training voor de Grand Prix op Zandvoort."

Clem Berghuis   Nico Koel, Archief Redactie
41 Gianni Agnelli 12 maart 1921 - 24 januari 2003

Zijn begrafenis was als die van een staatsman en wellicht typeerde dat het aanzien van Giovanni "Gianni" Agnelli, wiens overlijden in Italië als een grote schok werd ervaren.

Ferrari SpA