Gli Amici della Ferrari 79

December 2002 nummer 79

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Voorwoord
Anthony J. Mak van Waay
7 www.ferrari-club.nl

De wintermaanden zijn aangebroken, het seizoen 2002 loopt ten einde en de Ferrari's staan weer "op stal". Tijd voor de internetraad om het eerste seizoen van www.ferrari-club.nl te evalueren.

Edwin van Nes
8 Le Mans 1965: Ferrari's laatste

Verderop in dit blad kunt u lezen over het succes van Le Mans Classic en de hoofdrol die Ferrari bij dit succes speelde. Dit korte verslag gaat over Ferrari's (voorlopig?) laatste overwinning op dit roemruchte circuit.

Clem Berghuis   Archief Redactie
12 De Peel Meeting: welkom terug

Na een noodgedwongen zijstap in 2001, keerde de Ferrari Club Nederland op 28 september jl. weer terug op de locatie waar zij zulke mooie herinneringen aan hebben. Op de luchtmachtbasis Vredepeel vierden wij de achtste editie van de De Peel Meeting.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Edwin van Nes
18 Brabant Rally 2002: een droom wordt werkelijkheid

Gesterkt door het enorme succes van de "Doe een Plezier"-rit tijdens Italia a Zandvoort 2001 belooft de organisatie het dit jaar nog grootser aan te pakken.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer, Edwin van Nes
24 Ferrari Racing Days

Een overvol raceprogramma en de introductie van een gloednieuwe Ferrari. De Ferrari Racing Days op de Nürburgring ontpopt zich meer en meer tot hét Ferrari-evenement van het jaar.

Clem Berghuis   Peter Gloudemans, Edwin van Nes
28 Le Mans Classic
Conservatoire des Emotions

Het was duidelijk dat Le Mans Classic een zeer ambitieus plan was, maar gesterkt door het succes van de race voor klassieke Le Mans-wagens in het voorprogramma van de "echte" 24 uursrace in 2001 was de organisatie overtuigd van de haalbaarheid.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Edwin van Nes
33 Groot in het kleine
John en Michel van der Jagt

Zelf noemen zij het de uit de hand gelopen hobby. Broers John en Michel van der Jagt uit Noord-Holland hebben inmiddels één van de grootste verzamelingen Ferrari-schaalmodellen in Nederland.

Yvo Alexander   Yvo Alexander
36 Vergeten kampioenen

De prestaties van Michael Schumacher liegen er niet om. 109 GP-starts in een Ferrari leverden maar liefst 45 overwinningen, 43 pole positions en 29 snelste ronden op. Met deze klinkende cijfers sleepte "Schumi" niet minder dan drie wereldtitels binnen. Ook werkgever Ferrari deelde met vier constructeurstitels uiteraard mee in de feestvreugde. Deze prestatie doe je bijna vergeten dat er vroeger ook helden waren die, na het behalen van een wereldtitel, op handen werden gedragen. Deze pagina's zijn voor de kampioenen, die wij toch zeker nog niet vergeten zijn?

Clem Berghuis   Archief Redactie
41 Formule 1 in Nederland
Begunstigersmeeting

"Formule 1 in Nederland?", hoor ik u denken. "Heb ik soms de kranten en de autosportbladen niet goed gelezen?"

Robert Donkers