Gli Amici della Ferrari 73

Voorjaar 2001 nummer 73

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Een wens van ons, een wens van kinderen
Voorwoord

In het succes van Italia a Zandvoort speelt u een hoofdrol! Een dringende oproep aan u allen met uw Ferrari naar Zandvoort te komen en in het bijzonder aan de klassieke eigenaren, om massaal deel te nemen aan de race Italiaans Historisch en aan het Concours. Ook onze samenwerking met de Doe Een Wens Stichting - het vervullen van de "liefste" wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte - en het St. Clara ziekenhuis te Rotterdam is een reden om er een succes van te maken.

Anthony J. Mak van Waay
7 Kort

Geert Tax 1946 - 2001 Nederlanders in Ferrari Challenge 25 jaar FEHAC

8 Het gevoel...

Bij de vraag van Clem Berghuis om mijn "het gevoel" te omschrijven, borrelden de beelden al naar boven. Er zijn vele manieren om het gevoel te mogen beleven. Ik zal echter beginnen bij het begin. Ik ben namelijk niet geboren met het Ferrari-gevoel maar er wel door geïnfecteerd.

Marjon Wijngaard
10 Algemene ledenvergadering

Gelukkig kwamen er vooral positieve berichten vanachter de bestuurstafel die voor het eerst stond in het prachtige, in het centrum van Utrecht gelegen, Grand Hotel Karel V.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
15 Veiling Gstaad: Geen nieuw record

Hoge verwachtingen bij de derde editie van de jaarlijkse Ferrari-veiling in het chique Zwitserse Gstaad. Een nieuw record hing in de lucht en zorgde voor een zinderende spanning.

Yvo Alexander, Clem Berghuis   Yvo Alexander
19 2e Tour De Espana Classic

Na tussen 1993 en 1996 vier keer de Tour de France te hebben gereden, sloeg na een afwezigheid van vier jaar het virus weer genadeloos toe... in Spanje.

Nico Koel   Paul Verbeeck, Nico Koel, Helmut Schnug
26 Powered by Ferrari

Niet minder dan zes auto's voorzien van Ferrari-motoren mogen we dit Formule 1-seizoen aan de start begroeten.

Clem Berghuis   Paolo D'Alessio, Marlboro Nederland, Archief Redactie, Kazuhiro Tajima, Franco Zagari
31 Emilianen en Venetoren
protagonisti

Voor de raceliefhebbers vormt Ristorante Lauro in Modena het ideale decor bij een goede maaltijd. Uiteraard vierde de Club Meccanici Anziani di F1 op deze prachtige locatie het door Ferrari behaalde wereldkampioenschap.

Kees van Stokkum   Kees van Stokkum
41 De Zwarte Bladzijde...
quindici anni fa

Vaak wordt in deze rubriek gesproken over een mijlpaal in de geschiedenis van ons clubmagzine. Er is echter één mijlpaal die we met de hoofdletter M mogen schrijven: editie nummer 13. Bij deze uitgave maakten we voor het eerst kennis met het visitekaartje waardoor ons blad zo bekend is geworden: de zwarte voorkant.