Gli Amici della Ferrari 66

Zomer 1999 nummer 66

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 42 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

Italia a Zandvoort is weer achter de rug. Een verontschuldiging van het bestuur voor de gebrekkige ontvangst lijkt me op zijn plaats. Hoewel er een aantal zaken is misgegaan waar wij geen enkele invloed op hadden, voelen wij ons, gelijk een minister met principes (zijn die er nog wel ?), verantwoordelijk.

Arthur Leerdam
7 Kort

Harvey Postlethwaite 1944-1999 Italia a Zandvoort 1999 F60? Kalender 1999

8 Even stilstaan...
het gevoel...

Voor één keer geven we niet het woord aan een meer of minder bekende Ferrarist maar staan we even stil bij al diegenen die niet alleen het Ferrari-gevoel hadden en dit vooral op onnavolgbare wijze uitdroegen, maar hiervoor helaas de uiterste prijs betaalden. Deze editie "Het Gevoel..." is voor die onvergetelijke helden...

11 Flipje te paard...
sulle strade storiche

Een aantal weken geleden werd is door een lid van de Ferrari Club Nederland gevraagd mijn medewerking te verlenen aan een "automobiel-treffen".

Flipje uit Tiel   Wouter Brand, Gert Kersten, Michel Mol
14 De hordenloper: Mauro Forghieri (deel 1)

"... zoals ik al zei: Voor mij is Mauro Forghieri een technisch genie, maar het is gewoon tè moeilijk om met hem te leven..." Niki Lauda, Protokoll - Meine Jahre mit Ferrari (1977)

Kees van Stokkum   Archief van Stokkum
18 Ferrari in de bijrol?
Spa Ferrari Days 1999

Als ik mij goed herinner was dit evenement in het leven geroepen om Ferrari-liefhebbers een overgetelijke dag te bezorgen.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
24 Hét Ferrari-paradijs
Mas du Clos 1999

Mas du Clos, het prachtige landgoed van Ferrari-collectioneur Pierre Bardinon, is al vele malen bezongen in enthousiaste clubverslagen en artikelen in Cavallino.

Gert Kersten   Wouter Brand, Bert de Boer, Gert Kersten
31 MM in Noord-Holland

Met de Mokum Meeting werd het Ferrari clubjaar 1999 geopend. Jan Storm doet verslag van een perfect georganiseerd evenement.

Jan Storm   Willem Meinders, Edwin van Nes
36 Nog steeds zorgen?
scuderia

Exact een jaar geleden kon u enkele zorgelijke woorden lezen in onze vaste rubriek "Scuderia". Is er sindsdien iets veranderd?

Clem Berghuis   Peter van Egmond
38 Rij-instructie Zandvoort: mijn eerste keer

Het is zaterdagmorgen 1 mei, kwart voor acht. De spanning stijgt merkbaar. En dat komt niet alleen omdat ik bij de ingang van het nieuwe Circuit Park Zandvoort extra lucht in mijn Pirelli's sta te pompen.

Hans van Os   David Kemps
40 Quindici anni fa
nummer 6

Een geliefde meeting uit de beginjaren van onze club was de 'Ferrari Benelux', beurtelings georganiseerd door de clubs uit België, Nederland en Luxemburg.