Gli Amici della Ferrari 62

Zomer 1998 nummer 62

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 46 pages

Table of Contents

4 Een vooruitblik Mas du Clos
voorwoord

Voor volgend voorjaar (eind mei) hebben we het plan om een meeting in Frankrijk te organiseren. We nemen u mee naar het midden van Frankrijk (Aubusson) en bezoeken aldaar het beroemde 'Mas dus Clos' van Ferrari-collectioneur Pierre Bardinon. Pierre Bardinon heeft op zijn domein niet alleen een fantastisch Ferrari-museum maar ook een circuit.

Arthur Leerdam
7 Kort

Lotus, Porsche en Honda 50 jaar Jacques Villeneuve naar Ferrari? Nederlandstalig Ferrari-boek 'De racehistorie van Ferrari' Kalender 1998

8 Rond is mooi
het gevoel...

Ik was jong en reed dagelijks in een Jaguar. Heerlijk vond ik dat. Een vriendje van mij vond dat echter helemaal niets. "Waarom ga je geen Ferrari rijden?"

Jan des Bouvrie
10 Formule 1 in opspraak
scuderia

De Formule 1 komt steeds meer onder druk te staan. Niet alleen de kijkcijfers, maar ook de aantallen bezoekers lopen terug door oervervelende races, waarbij nauwelijks positieveranderingen op de baan plaatsvinden.

Clem Berghuis   Martyn Elford, John March
13 Van twaalf naar twee cilinders: Aurelio Lampredi
protagonisti

In deel 10 van de serie 'Protagonisti' laat Kees van Stokkum u kennismaken met één van Ferrari's meest briljante technici. Een ontmoeting met de mens Aurelio Lampredi.

Kees van Stokkum   Archief Gianni Rogliati, Archief Motor Italia, Archief Kees van Stokkum
18 Italia a Zandvoort 1998

Al weer voor de achtste keer werd onder leiding vsn Hans Hugenholtz Italia a Zandvoort georganiseerd. Net terug van de 24 Uren van Le Mans krijg hij het weer voor elkaar een attractief programma in elkaar te zetten.

Marlon van der Meer   Clem Berghuis, Hugo Garritsen, PAA/Stefan Raven, Carel Ruigrok, PAA/John Sinkgraven
27 Verjongingskuur: Ferrari 456M GT

Weet u het nog? Het fameuze FF40-evenement dat in september 1992 bij Jacques Swaters werd gehouden en de introductie betekende van een nieuwe Ferrari-filosofie.

Clem Berghuis   Ferrari SpA
28 Ferrari 250 GT Boano: Una Storia particolare

Aansluitend op het 250 GT-artikel in het vorige nummer van 'Gli Amici della Ferrari' eeen vervolg over de 250 GT Boano (#0681 GT). Dries Jetten doet verslag van de wedergeboorte van deze bijzondere Ferrari.

Dries Jetten   Clem Berghuis, Archief Dries Jetten
32 Ickx' feestje: de tiende Spa Ferrari Days

Niet vaak laat Jacky Ickx zich overhalen om nog eens achter het stuur van een racevolbloed te kruipen. Voor de tiende editie van de Spa Ferrari Days (2 en 3 mei) maakte hij graag een uitzondering.

Peter Gloudemans   Peter Gloudemans
34 1000km di Monza
Praktijkervaring voor verslaggever Tony Ring

Als verslaggever van de universele sportzender Eurosport geniet hij in heel Scandinavië grote bekendheid, maar met name in Zweden is hij razend populair.

Marlon van der Meer   John Brooks
39 Een bijzonder weerzien: de Ferrari 195 Inter

Zoals u in het interview heeft kunnen lezen kan Frans ten Hagen putten uit een welhaast oneindige bron met verhalen uit het verre Ferrari-verleden. Daar heeft uw redactie maar gelijk gebruik van gemaakt.

Frans ten Hagen, Dries Jetten   Archief Frans ten Hagen, Archief Dries Jetten
42 Bourgondisch Brabant

De 25e april was nat, drijfnat. Toch lieten vele clubleden zich hierdoor niet uit het veld slaan en zorgden voor een waardige opening van het FCN-seizoen 1998. Joris Brandt doet verslag.

Joris Brandt   Peter Gloudemans, Willem Meinders
45 Quindici anni fa
nummer 2

Was 'Gli Amici della Ferrari' nummer 1 vooral gevuld met nieuws van algemene aard en natuurlijk het relaas van de oprichting van de Ferrari Club Nederland, in nummer 2 vinden we verslagen van de allereerste meetings van onze club.