Gli Amici della Ferrari 60

Winter 1998 nummer 60

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 40 pages

Table of Contents

1 Ferraristi,
voorwoord

Een nieuw jaar is begonnen. Een nieuw jaar weer met tal van nieuwe evenementen, waarvan de eersten, de traditionele Nieuwjaarsreceptie en de Algemene Ledenvergadering, reeds zijn gepasseerd.

Willem Meinders
5 Sleutelpositie: Giulio Borsari
protagonisti

"Andretti keek me zwijgend aan, met ogen die méér vertelden dan duizend woorden. Op dat moment stond ik niet tegenover de winnaar van Indianapolis, maar tegenover een jongetje dat z'n favoriete speeltje had vernield. Alle rijders zijn hetzelfde als ze een auto hebben platgereden (...)"

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum
8 Ferrari 355 F1
(terug)schakelen als Michael en Eddie...

In dezelfde week waarin de beslissing viel voor het wereldkampioenschap Formule 1, arriveerde bij Ferrari Import Kroymans de jongste versie van de Ferrari F355: de F1, uitgerust met de "Formula 1-gearbox". Kersvers redactielid Marlon van der Meer maakte een afspraak voor een eerste kennismaking...

Marlon van der Meer   Ferrari SpA, Hans Hermse
13 FCN goes MAN 

Naar aanleiding van een artikel in "Autovisie" kwam onze voorzitter op het idee voor de leden van de Ferrari Club Nederland een reis te organiseren naar het eiland Man. Reeds in mei ontving iedereen bericht over deze reis. Snelle inschrijving en betaling waren vereist om dit unieke evenement goed te kunnen voorbereiden. En uniek was het. We hebben genoten.

Paul van Rijswijk   Chris van den Bergh, Frans ten Hagen, Willem Meinders, Peter Pronk
19 Een momentje rust...

Januari met de feestdagen net achter de rug is ideaal om in alle rust nog eens terug te kijken. De Ferrari staat veilig binnen, ver weg van sneeuw en ijzel die onze wegen zo plotseling gevaarlijk kunnen maken.

Clem Berghuis   Glenn Francis
22 Ferrari Challenge 1997
En toen waren er nog maar twee...

In de rubriek van het seizoen 1996 was het al aangehaald. De professionalisering van de Ferrari Challenge was voor enkele Nederlandse deelnemers reden om het voor gezien te houden. Slecht twee rijders van Nederlandse bodem schreven in voor de Challenge 1997, waar zij wederom waren ingedeeld in de serie Centraal.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Peter Gloudemans
24 Ferrari a la Brunei 

Dat voor geld alles te koop is bleek nog eens duidelijk tijdens een bezoek aan het "stinkend" rijke oliestaatje Brunei. Jeroen de Boer kwam daar de meest opvallende Ferrari's tegen, waaronder twee wel heel bijzondere. Wij tekenden zijn verhaal op.

Jeroen de Boer   Jeroen de Boer
25 De anti-climax 
scuderia

Alle punten afgenomen. Met één klap van de hamer schrapte de FIA World Motorsports Council de naam Michael Schumacher uit het seizoen 1997. Het was het trieste slot van een roerige periode ontstaan na de schandalige wijze waarop Michael Schumacher tijdens de finale van het wereldkampioenschap Formule 1 instuurde op zijn directe concurrent, Williams-piloot Jacques Villeneuve.

Clem Berghuis   John Brooks, Martyn Elford, Sutton Images, Steven Tee
30 212 Inter: Een pareltje op de Peel...

Voor de liefhebbers van de klassieke Ferrari's was de komst van Jan Smits met de 212 Inter dè verrassing van de laatste meeting op De Peel. Reden temeer dit pareltje eens extra in het licht te zetten. John Sinkgraven zet voor u de feiten op een rijtje.

John Sinkgraven   John Sinkgraven
34 Ferrari Racing Days 1997 

Dit jaar geen Michael Schumacher, geen Eddie Irvine en geen Niki Lauda. Ook Luca di Montezemolo, Piero Ferrari en andere prominenten lieten verstek gaan, maar er waren op de Nürburgring wel Ferrari's. Veel Ferrari's...

Peter Gloudemans   Peter Gloudemans
36 Ferrari Ripo 500: Gouden Jaren

Exact 45 jaar geleden, in de winter van 1952/53 stond Ferrari midden in haar twee gouden jaren. De successen werden echter niet behaald met twaalf of tien cilinders. Neen, de rode bolides met het Cavallino Rampante op de flanken hadden aan vier cilinders genoeg...

Clem Berghuis   Archief Redactie