Gli Amici della Ferrari 57

Voorjaar 1997 nummer 57

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 40 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

Binnen de Club is de laatste tijd een discussie gaande over de 'status' van de V-12 en de 'supercar'(288 GTO, F40, F50). Het standpunt van het Bestuur in deze is duidelijk. Er is maar één soort lid en dat is de persoon die een Ferrari bezit.

Paul Notenboom
3 Vanuit de Redactie 

Zoals u al heeft kunnen lezen in de F.C.N. Nieuwsbrief wordt met ingang van dit nummer "Gli Amici della Ferrari" geproduceerd in samenwerking met de firma Rapporten Service Drukkerij te Rijswijk. Het blad dat nu voor u ligt is het resultaat van vele extra (spannende) uren, die een wisseling van de wacht nu eenmaal met zich meebrengt.

Clem Berghuis
5 Ferrari e emozione...
Interview Paul F. Schouwenburg

Een verrassend interview. Onder deze noemer kan het een jaar geleden al aangekondigde gesprek met Paul Schouwenburg zeker worden geschaard. Heerlijk ontspannen zittend op de bank verteld Paul honderduit over zijn gevoelens en belevenissen rond de raspaardje uit Maranello. Als één van de eerste Nederlandse Ferrari-verzamelaars heeft Paul natuurlijk verhalen in overvloed.

Clem Berghuis   Paul F. Schouwenburg
10 Gevangen in het (Ferrari)-Web 

Internet, wie heeft er inmiddels niet van gehoord. Miljoenen computers van bedrijven en particulieren zijn door de telefoonlijnen van het World Wide Web (WWW) met elkaar verbonden. Het gaat te ver om "Gli Amici della Ferrari" te gebruiken om uitgebreid in te gaan op de mogelijkheden van dit medium. Er zijn inmiddels al computerbladen en -boeken mee volgeschreven. Op deze pagina's richten wij ons op internet en Ferrari.

Gert Kersten   Gert Kersten
13 Januari meetings 1997 

Het is een geslaagde formule gebleken. De Algemene Jaarvergadering met het daaraan gekoppelde jaardiner maakt in 1995 plaats voor een nieuwe opzet. De Nieuwjaars-bijeenkomst deed z'n intrede...

Clem Berghuis   Willem Meinders
14 Algemene Ledenvergadering

Bij de alweer vijftiende Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd de aandacht voor andere zaken gevraagd. Centraal in dit gebeuren stond het afscheid en het daaraan gekoppelde welkom van een aantal bestuursleden.

Clem Berghuis
17 Carlo Chiti: vier Tropenjaren 
Protagonisti

In dit nummer de roerige Ferrari-jaren van Ingegnere Carlo Chiti, de ontwerper van de tipo 156 F1, de beroemde haaiebek uit 1961, die centraal staat in Chris Rea's Ferrari-film "La Passione". Met veel plezier geeft uw redactie de pen aan Kees van Stokkum met deel 1 van...

Kees van Stokkum   Archief Engelbert, Archief Redactie, Archief Daniela Zacconi
20 Even terugkijken...
24 Uren van Le Mans

Het nieuwe raceseizoen is begonnen en Ferrari-fans kijken nu ook weer hoopvol naar de uitkomst van het Formule 1-seizoen èn uiteraard de 24 Uren van Le Mans. John Sinkgraven neemt u echter nog één keer mee naar 1996 en wel aan de hand van enkele van zijn mooiste foto's.

John Sinkgraven
24 F90: Een vergelijkend warenonderzoek 

De F40 en de F50. Ieder model heeft zijn eigen fans. En terecht, want deze twee auto's zijn ondanks hun type-aanduiding zo verschillend van karakter dat het eigenlijk ondoenlijk is deze prachtige paradepaardjes met elkaar te vergelijken. "Gli Amici della Ferrari" wilde het toch proberen en riep daarbij de hulp in van Jan van der Flier, bekend van de F355 Challenge én een van de weinigen die beide bolides in de garage heeft staan.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
28 Quatro Ferrarista a Monaco 

In nummer 52 van "Gli Amici della Ferrari" heeft u kunnen lezen van de belevenissen van vier enthousiaste Ferrari Club Nederland begunstigers in Zwitzerland. Ditmaal was het prinsdom van Monaco aan de beurt.

Wouter Brand   Dion Bosch, Wouter Brand, Lars Theunissen
33 Ferrari in

Ferrari is synoniem met autoraces en de laatste jaren -helaas- bijna uitsluitend met Formule 1. Het "gat" tussen de sportwagens in de showroom en een Formule 1 auto is inmiddels oneindig...

Dries Jetten   Archief Dries Jetten
37 Addio John
scuderia

Voor het schrijven van deze editie van "Scuderia" heb ik bewust gewacht tot de afloop van de eerste Grand Prix van 1997, het seizoen waarin Ferrari het nu eindelijk eens waar moet maken.

Clem Berghuis   Sutton Images