Gli Amici della Ferrari 55

Herfst 1996 nummer 55

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 1997 - 15 jaar Ferrari Club Nederland
voorwoord

Zoals ook uit de voorziening op de balans blijkt bestond er het plan om volgend jaar een groot feest te organiseren ter ere van het 15-jarig bestaan van de Ferrari Club Nederland. De spaarpot voor dit doel is inmiddels behoorlijk gevuld. Na rijp beraad heeft uw bestuur besloten dit plan te laten varen.

Arthur Leerdam
3 Peter Collins: De Ster die te snel doofde
protagonisti

"...Nadt hij bij ons gekomen was trouwde Peter met een Amerikaans meisje (de actrice Louise Cordier, red.). Na zijn huwelijk behield hij zijn enthousiasme en zijn kundigheid, nog steeds behoorde hij tot de top, maar toch was er een verandering merkbaar. Hij werd onrustig..."

Clem Berghuis   Archief Redactie
5 Ferrari 550 Maranello: Geraffineerde Schoonheid 

"...Mmh... Tja..., 't is net 't kleine zusje van de 456 GT. Ik had eigenlijk iets spectaculairders verwacht." De eerste reacties op de nieuwe Ferrari 550 Maranello waren niet unaniem enthousiast. Is dit nu de auto die de Testarossa en zijn opvolgers moet doen vergeten...?

Clem Berghuis   Ferrari SpA
9 Het Steunpunt 
Italauto-serviceploeg

In het vorige nummer kreeg u van Emile Bekker uit eerste hand voorgeschoteld hoe een deelnemer tegen de cursusdag op Assen had aangekeken. In dit nummer blikken we nog even terug, ditmaal door de ogen van Wim Kirpenstein, Jelle de Vries en Niek van Paassen, kortom de Italauto-serviceploeg.

Niek van Paassen   Dion Bosch
13 Drie overwinningen...

Heel soms is het door slechte prestaties geen pretje om u op de hoogte te houden van het wel en wee van Ferrari's sportieve verrichtingen. Ditmaal ging het een stuk makkelijker. het is namelijk de eerste keer dat ik melding kan maken van maar liefst drie achtereenvolgende Schumacher-overwinningen...

Clem Berghuis   DPPI, Martyn Elford, Jean-Pierre Nuvelstein, Sutton Images
17 Ferrari Racing Days 
Nürburgring

Gezichtsbedrog, luchtspiegelingen of een rode waas voor de ogen? De Ferrari Racing Days die in juli van dit jaar op de Nürburgring werden gehouden waren roder dan rood. Ferrari had er alles aan gedaan om de officiële introductie van de 550 Maranello zo spectaculair mogelijk te maken. Want spectaculair was het. Uit alle delen van de wereld waren gasten gekomen om de introductie mee te maken en te genieten van het race-spektakel.

Petra Hatenboer   Edwin Duursma, Peter Gloudemans, Petra Hatenboer
23 Le Mans 1996: Porsche spektakel 

De 64e editie van de 24 uursrace van Le Mans werd met veel tam tam aangekondigd als het grote duel tussen de sport-prototypes en de crème van de GT-wagens. En dat bleek het inderdaad te worden. Jammer dat Ferrari daarin echter geen rol van betekenis kon spelen.

Clem Berghuis   Edwin Duursma
26 Jos Verstappen niet rood genoeg?

Kort na het verschijnen van Gli Amici della Ferrari nummer 54 kregen wij naar aanleiding van een stukje van Anneke Notenboom een reactie van begunstiger Ben de Viet, die een werkelijk unieke belevenis had met Jos Verstappen én Ferrari...

Ben de Viet   Ben de Viet
27 Klinze-rit: ideeën 

Eigenlijk hadden Nelly en ik het er wel vaker over gehad. Er was niet bijster veel aandacht voor de noordelijkste provincies. En dat was wel jammer. Oh, niet dat de gereden routes in andere provincies minder waren, of zo. Neen, dat zeker niet. Maar er is hier ook zoveel mooist te zien. Ja, de Ferrari-clubleden moesten maar eens naar het noorden komen...

Sietse Mein   Dion Bosch, Hugo Garritsen, Sietse Mein
29 Goodwood Festival of Speed

Jammer eigenlijk dat het Goodwood Festival of Speed en Italia a Zandvoort worden georganiseerd aan het eind van de maand juni en daardoor regelmatig samenvallen. Als trouw lid of begunstiger van onze club zou je eigenlijk niet mogen ontbreken op ons nationale circuit, maar het startveld bekijkend van het Goodwood-spektakel is het begrijpelijk dat de keuze wel heel moeilijk is.

Clem Berghuis   Rick Bal