Gli Amici della Ferrari 54

Zomer 1996 nummer 54

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 40 pages

Table of Contents

1 Ferrarisiti,
voorwoord

Leg net m'n krantje weg: wat een teleurstelling. Ik verdacht MInister Wijers ervan te behoren tot een nieuw type Minister: vlot, zakelijk, wars van aandachttrekkerij en zeer efficiënt. Echter... eind mei opperde Wijers dat het goed voor het milieu (en slecht voor de files) zou zijn indien we (lees: hij !!) het aantal auto's wat een ieder in bezit heeft zouden limiteren.

Arthur Leerdam
3 Smullen in de Ardennen 
Spa Ferrari Days

De Spa Ferrari Days, alweer voor de achtste keer georganiseerd door de Koninklijke Automobiel Club van België in samenwerking met de Club Ferrari Belgio, ontpopt zih als één van de leidinggevende Ferrari-evenementen binnen Europa. En dat is ook Maranello niet ontgaan...

Clem Berghuis   Clem Berghuis
7 Tulpenrally 1996: Een klassieker van betekenis 

Een tweetal redenen is aan te voeren om in ons clubblad aandacht te schenken aan de Tulpenrallye. Dit jaar was alweer de 43e editie en dat maakt de Tulpenrallye tot het enige Nederlandse autosport-evenement dat kan bogen op een zodanig rijke traditie dat het een "klassieker" van betekenis is geworden. Dat er dit jaar twee Ferrari's aan de start ÉN finish verschenen is natuurlijk belangrijk nieuws voor onze clubhistorie...

Dries Jetten
11 Ter lering en vermaak: FCN cursus Assen 

Na enige maanden naar de 8e mei te hebben uitgezien was het dan eindelijk zover! Een overwachte "race tegen de klok" (keerringen, revisie stuurhuis) hadden we alvast gewonnen, dus gelukkig toch sturen met mijn 308...

Emile Bekker   Dion Bosch
14 Ster Gevoelens 

Een Sterrenrit... Iedereen is overdonderd. Wat gaat er schuil achter deze veelbelovende titel? Een ritje naar onze landelijk bekende Sterrenwacht danwel een rondrit door in 't Gooi langs al onze TV-coyfeeën?!! Vooral de gedacht aan de laatste mogelijkheid doet ons aller harten sneller kloppen temeer daar onlangs in gezamelijk overleg wij deze suggestie nog hadden gemeld aan het bestuur als toekomstig evenement.

Jos Heijnen   Dion Bosch, Wouter Brand
17 Terugkeer van de Klassiekers?
Italia a Zandvoort 1996

Velen zullen met een lichte teleurstelling een eerste blik op het programma van de zesde editie van Italia a Zandvoort hebben geworpen: geen Maserati Ghibli Cup, geen Concours d'Elegance en een overdosis F355 Challenge. Is dit evenement op zijn retour...?

Clem Berghuis   Paul Jansen, Jo de Ruijter, Clem Berghuis, Hugo Garritsen
25 Donkere Wolken
scuderia

Montreal, Magny Cours en Silverstone. Ferrari had zich er zoveel van voorgesteld. Zeker na dit prachtige overwinning van Michael Schumacher in de volledig verregende Grand Prix van Spanje.

Clem Berghuis   Martyn Elford, Sutton Images, Philip Morris
29 Cavallino Ferrari Classic

Iedere rechtgeaarde Ferrarist kent het inmiddels beroemde tweemaandelijkse tijdschrift Cavallino. Binnen de redactie van deze Amerikaanse uitgave werken prominente Ferrari-kenners, die er keer op keer voor zorgdragen dat de Ferrari-historie verder wordt ontrafeld.

Carel Ruigrok   Carel Ruigrok
33 Ferrari in Hong Kong 

Onlangs hebben mijn vrouw en ik een bezoek gebracht aan de (nog) Britse kroonkolonie en het leek mij aardig om aan die kant van de wereld eens na te gaan hoe Ferrari het doet. Daartoe gingen wij langs bij de locale importeur, Italian Motors. Zijn importeren niet alleen voor Hong Kong, maar ook voor Macao en sinds mei 1993, als exclusief importeur, voor geheel rood-China. In drie jaar tijd zijn reeds een twintigtal Ferrari's verkocht.

Robin Harms   Robin Harms, Car Plus
35 Giancarlo Baghetti: Het Record
protagonisti

Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Formule 1-debutant Jacques Villeneuve, zoon van de onvergetelijke Gilels, had de eerste Grand Prix van dit seizoen op het circuit van Melbourne voor het grijpen. Met nog slechts vijf ronden te gaan leek een 35-jarig record te gaan sneuvelen. Een Williams-pitbord met daarop "SLOW" sloeg de droom aan gruzelementen. Door een teruglopende oliedruk stond zijn krachtbron op springen. Gedisciplineerd maakte Jacques plaats voor zijn teamgenoot. Zou er ooit nog een coureur zijn eerste Grand Prix kunnen winnen...?

Clem Berghuis   Archief Redactie