Gli Amici della Ferrari 53

voorjaar 1996 nummer 53

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 The return of The Daytona... ?!
voorwoord

Een magische naam. Weinig 'leken' weten wat een 365 GTB/4 is. Bijna ieder mens met een beetje autokennis zal u echter vertellen dat een Daytona een (Miami Vice) Ferrari is en hebben precies in 't hoofd welk 'plaatje' daarbij hoort. In 1996, bijna 30 jaar na de introductie van één van de meest tot de verbeelding sprekende Ferrari's is zijn opvolger in aantocht.

Arthur Leerdam
3 Een nieuwe koers: Ferrari 340 America 

In oktober 1950 introduceerde Ferrari tijdens de Autosalon van Parijs een aantal nieuwe types. Behalve de 166 Inter 2+2, de 166 Inter Berlinetta en de 166 Inter Cabriolet, allen voorzien van de V12-motor met een inhoud van bijna twee liter, stond ook een type met een aanzienlijk grotere V12-motor op de stand, de Ferrari 340 America. De historie van deze nieuwe Ferrari staat centraal in dit artikel.

Bert de Boer   Keith Bluemel, Archief Bert de Boer,FF Galeria, Jim Sitz
9 Introductie van een Afscheid 

Ferrari Import Kroymans aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum was zaterdag 16 december het decor van een bijzondere gebeurtenis. Aan een select groepje van zo'n 150 Ferraristi werd die dag de Ferrari F50 officieel voorgesteld. Het werd de onthulling van wat waarschijnlijk de laatste supersportwagen is die ons geliefde merk zal produceren.

Natan Tazelaar   Clem Berghuis, Dion Bosch
13 Dino: Le gioie terribli di Enzo Ferrari
Ferraristi, che gente

Zondagmiddag 1 juli 1956. De drukkende Italiaanse zomer hangt als een warme deken over de Emilia. In Modena aan de Viale Trento e Trieste is de temperatuur in de schaduwrijke kamer weliswaar een stuk aangenamer, de drukkende sfeer doet de adem stokken.

Clem Berghuis   Archief Redactie
17 Tour de France 1995: Pieter Boel aan Kop 

Het verslag van de Tour de France Automobile krijgt u weliswaar wat later dan u van ons gewend bent maar op deze wijze kunt u niet alleen terugkijken op de fantastische overwinning van Pieter Boel en zo co-équipier Udo Ruttger. Het is tevens een aardige opwarmer voor de Tour van 1996 die deze maand haar eerste lustrum viert.

Clem Berghuis   Pieter Boel, Nico Koel, Michel Oprey
23 Mugello 1995
Henk Koel winnaar Historic Ferrari Challenge

Maranello is al een tijd bezig de bezitters van auto's met het steigerende paard te stimuleren deel te nemen aan het echte racewerk. Men wil de motoren horen loeien, rubber op de baan zien en de remmen horen piepen. De speciaal voor de World Sports Car serie van de IMSA ontwikkelde 333 SP is hier een schoon voorbeeld van. En de resultaten in deze wedstrijdklasse zijn niet verkeerd voor Ferrari. Een andere serie, meer bedoeld voor een breder Ferrari-publiek is de door de fabriek geïnitieerde 355 Challenge. Kortom, Ferrari wil graag dat de paarden de sporen krijgen en doet er alles aan om dat te verwezenlijken.

Petra Hatenboer   Archief Henk Koel, Route Classiche
26 Nieuwjaarsbijeenkomst Rotterdam
De Januari meetings

Zelfs zonder brullende Ferrari's is het mogelijk een meeting met een hoog tempo te organiseren. Dat bewees ons bestuur overduidelijk met de op 14 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij de Ferrari Club Nederland te gast was in Rotterdam.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Huub Teesing
27 De Algemene Ledenvergadering

Zelfs zonder brullende Ferrari's is het mogelijk een meeting met een hoog tempo te organiseren. Dat bewees ons bestuur overduidelijk met de op 14 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij de Ferrari Club Nederland te gast was in Rotterdam.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Huub Teesing
29 De V-12 is dood, leve de V-10 
scuderia

Het is John Banard weer gelukt. Het meest radicale ontwerp voor het formule 1-seizoen 1996 is van zijn hand gekomen. Na het druppelmodel van 1994 zijn nu de straaljagerachtige sidepods die het meest opvallen aan Maranello's eerste V-10, de Ferrari F310.

Clem Berghuis   DPPI, Sutton Images
33 Interactief
Libra Recenzione

Voor de Ferrarist annex computerfreak is sinds kort de "Interactieve gids voor Ferrari productieauto's'" verkrijgbaar. Voor deze editie van "Libra Recenzione" bekijken wij voor u een... CD-ROM

Clem Berghuis