Gli Amici della Ferrari 50

zomer 1995 nummer 50

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 48 pages

Table of Contents

1 Ferraristi,
voorwoord

Tijdens de voorbereidingen van dit jubileumnummer 50 haalde ik de zo door mij gekoesterde collectie clubbladen uit de kast om 12 1/2 jaar Ferrari- en FCN-wetenswaardigheden nog eens de revue te laten passeren.

Clem Berghuis
3 50 in2 

De verleiding was groot om het nieuwe vlaggeschip van Ferrari, de spectaculaire F50, al in 'Gli Amici della Ferrari' nummer 49 de welverdiende aandacht te geven, maar wij dwongen onszelf geduldig te zijn. Het gaat welliswaar ten koste van de actualiteit, maar de F50 in nummer 50, mooier kan toch niet...?

Clem Berghuis   Ferrari SpA
6 Grensland meeting 

In de afgelopen nummers van 'Gli Amici della Ferrari' heeft u kunnen lezen hoe Ingo Bode en zijn vrouw Els met volle teugen genieten van hun Ferrari en de evenementen van de Ferrari Club Nederland. Samen met begunstiger Hans Paessens organiseerde hij dit keer zelf een evenement.

Marlon van der Meer   Dion Bosch
9 Forza Ferrari...!! 
scuderia

Wie zei ook al weer dat in de keiharde techno-cultuur van de formule 1 wereld geen sprookjes meer bestaan? Met deze stelling werd op zondag 11 juni j.l. keihard afgerekend.

Clem Berghuis   Marlboro Nederland
11 Produktie in beeld 

Ter gelegenheid van het vijftigste nummer van Gli Amici della Ferrari, leek het ons aardig de produktie van het blad in beeld te brengen. Stap voor stap laten wij u zien wat er allemaal komt kijken bij de totstandkoming van het clubblad. We stellen de hoofdrolspelers voor: Clem Berghuis, hoofdredacteur en grote motor; Petra Hatenboer en Paul Notenboom, redactieleden; Goo Media, verantwoordelijk vanuit een soort hoofdaannemersrol voor de overall produktie en begeleiding van het blad; Thomas Steenvoorden, de vormgever en lithograaf; en Hofstad Druktechniek, de drukker.

Petra Hatenboer   Petra Hatenboer
15 Scuderia Truck in ere hersteld 

Neen, de song "Met de Vlam in de Pijp" staat niet tussen onze CD-collectie en ook wil uw redactie niet wedijveren met periodieken als "Truckstar", maar in deze speciale editie ruimen wij toch enkele pagina's in voor een heuse vrachtwagen. Maar wel een bijzondere. De FIAT truck waarvan de Scuderia Ferrari dertig jaar geleden afscheid nam is momenteel bij de diverse Ferrari-concours een publiekstrekker. De enorme populariteit van deze vrachtwagen werd pas echt duidelijk toen het als een 1:43 schaalmodel werd uitgebracht. De modellen waren niet aan te slepen.

Clive Beecham, Richard Freshman   Petra Hatenboer
20 Italia a Zandvoort 1995 

Hoogtepunt van het eerste lustrum van dit prachtige evenement? Velen, en zeker de Ferraristi, zullen toch met mij eens zijn dat de prachtige overwinning van Hans Hugenholtz in de op zondag gereden tweede race van de Ferrari Challenge, hét moment van dit weekend is geweest. Hans' overwinning krijgt nog meer glans door het feit dat hij zich nauwelijks heeft kunnen voorbereiden op het racewerk. Als één van de mede-organisatoren van Italia a Zandvoort reed hij met zijn scootertje kris-kras door beide paddocks, schalde zijn naam voortdurend uit de omroepinstallatie en moest hij op tien plaatsen tegelijk zijn.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft
28 Buitenlandse taferelen op Nederlandse heuvel 

Op 20 mei j.l. organiseerde de Ferrari Club Nederland in Vaals iets zeer bijzonders: een rasechte heuvelklim. Dit geweldig sfeervolle en zonnige evenement trok zo'n veertig Ferrari's naar het zuidelijkste puntje van Nederland. De politie was onvindbaar.

Rob van der Kroft   Dion Bosch, Paul Jansen, Rob van der Kroft
32 De Ferrari-boek Top 30 
Libra Resenzione

Eugène Vingerhoeds, de Ferrari-boekenexpert binnen onze club heeft ter ere van 50 nummers Gli Amici della Ferrari een kritische blik in zijn omvangrijke collectie Ferrari-literatuur geworpen.

Eugène Vingerhoeds   Eugène Vingerhoeds
36 Herinnert u zich deze nog? 

Zowel bij het secretariaat als bij de redactie van de Ferrari Club Nederland, vragen regelmatig mensen naar oude nummers van 'Gli Amici della Ferrari'. Met name de vraag naar de nummers 1 tot en met 10 is groot. Helaas, deze exemplaren zijn - op nummer 8 na - uitverkocht. Juist door het gebrek aan deze welhaast klassieke nummers en ook omdat een terugblik altijd lekkere nostalgische gevoelens oproept, heeft de redactie besloten een bescheiden compilatie van die bladen te maken, die velen van u niet op de plank hebben liggen. We nemen u 12 1/2 jaar mee terug in de geschiedenis van ons clubblad, waarbij we de foto's voor zichzelf laten spreken. Er is in ruim 10 jaar veel veranderd. Hoewel, ..., een aantal spelers op het veld is ongewijzigd.

Clem Berghuis   Edwin Hatenboer
40 In Memoriam: Juan Manuel Fangio 
1911 - 1995

Op het moment dat dit nummer van 'Gli Amici della Ferrari' naar de drukker zou gaan kwam bij de redactie het bericht binnen dat op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Balcarce in Argentinië de vijfvoudige wereldkampioen Juan Manuel Fangio is overleden.

42 Ongelijke Strijd 
Ferrari-Porsche Challenge

Reeds twee maal vroeg Hein Hartman van Porsche Rensportdivisie Nederland in 'Gli Amici della Ferrari' aandacht voor de Ferrari-Porsche Challenge. Een eigen mobiele hospitality-unit en gunstiger technische reglementen werden er enkele lokkertjes om meer Ferrari's op de startgrid te krijgen.

Clem Berghuis   Clem Berghuis
45 Laatsten en eersten 

Soms krijg je wel eens een goto in handen, waarvan je bij de eerste blik al denkt: 'Dit is iets bijzonders'. U zult toch met mij eens zijn dat de op deze pagina afgebeelde foto een perfecte afbakening vormt van twee tijdperken van Ferrari-formule 1-technologie.

Clem Berghuis
46 Houderschap en schorsing
FEHAC

In 'Gli Amcii della Ferrari' nummer 45 stond het laatste artikel over de houderschapsbelasting en de regelgeving met betrekking tot schorsing. Met name de schorsing bleef zodanig in nevelen gehuld dat uw redactie er de voorkeur aan gaf te wachten met het verstrekken van informatie tot de regelgeving nagenoeg was afgerond.