Gli Amici della Ferrari 48

winter 1995 nummer 48

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 40 pages

Table of Contents

1 Een historisch jaar 'in het paradijs'
voorwoord

Vandaag 2 januari spoort de redactie mij aan om mijn voorwoord in te leveren. Je kan de start van het nieuw jaar mijns inziens niet voorbij laten gaan zonder er iets over te schrijven. Het belooft een historisch jaar te worden. Zowel voor Ferrari SpA. als voor de Ferrari Club Nederland. Historisch voor Ferrari vanwege de introduktie van de opvolger van de beroemde F40. Nu nog F130 genoemd maar dat is het interne projectnummer.

Arthur Leerdam
3 Ferrari 250 GT s/n 0363GT
Una Storia Particulare

In het vorige nummer werd door Keith Bluemel de historie van de Ferrari 250 (Europa) GT uitvoerig belicht. In dit nummer treft u een bijdrage aan van Dries Jetten, die de ervaringen opgedaan met zijn eigen Ferrari met u zal delen. Tevens heeft hij de Nederlandse 250 (Europa) GT-historie voor u op een rijtje gezet...

Dries Jetten   Dries Jetten
5 Ferrari 250 GT
La relazione Olandese

Van de 40 (of 41?) oer-Ferrari's 250 GT zijn zes exemplaren min of meer voorzien van een stukje Nederlandse historie. In aansluiting op het artikel van Keith Bluemel over deze belangrijke serie Ferrari's leek het mij de moeite waard deze vaderlandse historie voor "Gli Amici della Ferrari" op te tekenen... Een en ander is temeer interessant als we bedenken dat in de vijftiger jaren soms jaren voorbij gingen zonder dat in ons land een nieuwe Ferrari werd gekocht... Wat een verschil met België in dezelfde periode!

Dries Jetten   Dries Jetten
9 Een handtekening van Monique 

"Indian Summer"-meeting. Een listige titel voor het Ferrari Club Nederland-herfstevenement, aangezien het hemelwater dagenlang nagenoeg ononderbroken over ons land neerdaalde. Onderweg naar het Limburgse Vredepeel, terwijl de ruitenwissers de overvloedig aangeboden regendruppels nauwelijks konden verwerken, vroeg ondergetekende zich af wie de moed had onder deze omstandigheden zijn kostbare bezit van stal te halen.

Clem Berghuis   Dion Bosch, Robert-Jan Smidt
12 250 PF Coupé: Wie ein Smoking Elegant und Festlich
Interview

Een vriendelijke man die sinds 1988 lid is van de Ferrari Club Nederland. Op zich geen bijzondere mededeling, maar dit lid komt uit Duitsland en verkoos lid te worden van de Nederlandse Ferrari Club. Waarom kunt u lezen in het volgende interview.

Petra Hatenboer   Petra Hatenboer, Archief Allo Melcher
16 Een prachtige zaterdag in Donington Park 

Dat de in 1993 geïntroduceerde 348 Challenge zo'n doorslaand succes zou worden had zelfs de grootste optimist in zijn stoutste dromen niet kunnen bevroeden. Aan het eind van het openingsseizoen bleek het aantal geïnteresseerden zo groot dat besloten werd in 1994 de Challenge in drie Europese regionale en zelfs een Amerikaans kampioenschap af te werken.

Clem Berghuis   Paul Jansen
19 And you came all the way from Holland? 

Ferrari Club Nederland-begunstiger Carel Ruigrok, die ons edele clubblad regelmatig vereerde met fraai fotomateriaal, was augustus j.l. te gast bij de jaarlijkse nationale meeting van de Ferrari Club of America. Carel was al aardig verwend geraakt bij onze club-meetings, maar zijn Amerikaanse Ferrari-avontuur sloeg alles.

Carel Ruigrok   Carel Ruigrok
22 Donnerwetter, een Ferrari 
Gastcolumn voorzitter Porsche Club Nederland

Symbolischer kandeze aanhef bijna niet zijn. Onlangs vroeg mijn collega-president mij een stukje te schrijven over mijn Ferrari-gevoel. De voorzitter van de Porsche Club Holland vragen iets over zijn Ferrari-gevoel te schijven. Een "mission impossible" ?

Rolf F. Osendarp
23 F512 M: Voordat het Doek valt 

Met de komst van F 512 M slaan wij het laatste hoofdstuk op van een boeiend boek over de geschiedenis van de platte twaalfcilinder. Heeft men bij Ferrari het spannendste voor het laatst bewaard?

Clem Berghuis   Ferrari SEFAC SpA
27 Kroymans: Baas in het Mekka van de vierwielers
Giro d'Olanda

Het betreden van het Ferrari Import Kroymans pand heeft voor Ferrari enthousiasten altijd iets bijzonders. Het is tenslotte het kloppend hart van Ferrariminnend Nederland. Op zon- en feestdagen worden soms hele gezinnen in de vierwieler gepropt voor een reis naar dit bedevaartsoord; waar ook (soms kinderloze) vaders een folder komen halen voor hun achtjarige zoontje... Vandaag is een gesprek met Cor Kee het doel van mijn trip naar Hilversum. Sinds enige tijd is Cor, opvolger van Aart Bos, het nieuwe hoofd van de werkplaats van Ferrari Import Kroymans.

Clem Berghuis, Petra Hatenboer
31 Arme Jean 
scuderia

Na de zo succesvol verlopen Duitse Grand Prix stond Ferrari op een sterke tweede plaats in het constructeurs-kampioenschap formule 1. De stand na Hockenheim: Benetton-67, Ferrari-52, Williams-43. Met de verbeterde 412 T1B en een met name zeer gretige Jean Alesi werd de uitkomst met vertrouwen tegemoet gezien...

Clem Berghuis   Jeff Bloxham, Marlboro Nederland
35 IMSA Ferrari F40 LM 
Le Ferrari Piccole

In het weekend van 14 en 15 oktober 1989 maakte de Ferrari F40 LM een langverwacht racedebuut. Deze door Ferrari France ingeschreven LM werd met Jean Alesi aan het stuur ingezet in de IMSA GTO-race op het circuit van Laguna Seca. Na een veelbelovende tweede plaats op de startgrid, leverde Alesi een prachtig duel met Audi Quattro-piloot Hans Stück.

Ivo Delahaye, Marc Webers   Ivo Delahaye, Marc Webers
37 ...Möchte gerne Ihren Ferrari kaufen...
Diario

Heel goed beseffend dat ik het doel van "Diario" wat voorbij streef wil ik in deze eerste uitgave van mijn dagboek vertellen hoe ik een fanatieke Ferrarist geworden ben. Als kind was ik al gek van mooie sportwagens, waarbij het merk mij niet zoveel uitmaakte.

Ingo Bode   Ingo Bode