Gli Amici della Ferrari 46

zomer 1994 nummer 46

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Zandvoort op z'n Italiaans
voorwoord

Italia a Zandvoort is voorbij. We kunnen wederom terugkijken op een fantastisch evenement met alweer een geweldig aantal toeschouwers. We zijn onze hoofdsponsors AGIP, Alfa Romeo, AutoSelect, Ferrari Import Kroymans, Fiat en Lancia heel dankbaar voor hun steun zonder welke het organiseren van zo'n groots evenement onmogelijk is.

Arthur Leerdam
3 In Memoriam: Ayrton Senna & Roland Ratzenberger
scuderia

...een leven is beëindigd, een legende is geboren...

Clem Berghuis
4 Dries Jetten & Ferrari: Winner Tulpenrally 

In 1949 werd onder wedstrijdleiding van Maus Gatsonides de eerste editie van de Tulpenrally gereden. Dit evenement groeide uit tot een internationaal zeer bekende rally, die in de zestiger jaren evenals de Rally Monte Carlo en de Finse 1000 meren Rally meetelde voor het Europees kampioenschap. In 1971 viel het doek voor de Tulpenrally en leefde dit gebeuren voort in de herinnering van de vele deelnemers.

Clem Berghuis   Ron Tuyl
7 Ferrari a la Siberia 

In de uitnodiging kon men lezen dat de paraplu net zo goed thuis gelaten kon worden. Niets was echter minder waar...

Paul Notenboom   Ben van Bavel, Wouter Brand, Petra Hatenboer, Frits de Kousenmaeker
11 Rensportschool Zandvoort 
Gastcolumn Huub Vermeulen

Voor autosportliefhebbers, waarbij de interesse iets verder gaat dan de formule 1, is Huub Vermeulen geen onbekende. Nadat hij zjn sporen had verdiend in vele disciplines van de rensport, leidt hij nu de Rensportschool Zandvoort, waar veel leden van onze club hun eerste voorzichtige stapjes hebben gezet in de fascinerende racewereld.

12 Het lijkt wel of ik zweef...
Cursus Verhoogde Rijvaardigheid

De ochtend van de vijfde mei ging ik in alle vroegte richting Zandvoort om deel te nemen aan de cursus Verhoogde Rijvaardigheid, georganiseerd door onze club in samenwerking met de Rensportschool Zandvoort. Tijdens de voorafgaande weken verkeerde ik in een tweestrijd: ga ik met de Ferrari (een 308 GTS) of neem ik de Jaguar, waar ik dagelijks mee rijd.

Gerrit-Jan Visser   Arthur Leerdam
15 Zon, zilte Lucht en zwoegen...
Italia a Zandvoort 1994

Vorig jaar werd geschreven, dat Italia a Zandvoort de twee voorgaande jaren overtrof. Ook nu was het aantal bezoekers, vooral op zondag, groter dan de drie voorgaande evenementen. Dit toont aan dat Italia a Zandvoort een vaste plaats op de autosport agenda heeft zowel in Nederland als in het buitenland.

Paul Notenboom   Pat Dresselhuys, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Robert-Jan Schmidt
23 Paul Nootenboom
Diario

In Gli Amici della Ferrari nummer 44 verscheen voor het eerst het dagboek van Paul Notenboom met zijn ontboezemingen van 1993. In dit nummer lootst Paul u het Ferrari-jaar 1994 binnen...

Paul Notenboom   Wouter Brand
24 Behendigheidswedstrijden Baarlo 

Op 28 mei organiseerde het bestuur van de FCN een meeting op het circuit in Baarlo. Het doel van de bijeenkomst was om eens lekker het onderste uit de kan te halen op het gebied van bochtenwerk en acceleratie. Voor het eerst was er ook een damesklassement georganiseerd. Het doel van deze klasse is enerzijds om de dames meer te betrekken bij de hobby van de heren maar anderzijds zeer zeker ook om de rijvaardigheid te verbeteren.

Paul Notenboom   Dion Bosch
25 Introductie Ferrari F355 

Een vertegenwoordiging van het bestuur werd door de Ferrari-fabriek uitgenodigd om de introductie van de nieuwe Ferrari F355 mee te maken. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens met een aantal Clubbesturen van gedachten te wisselen over hoe de fabriek meer zou kunnen betekenen voor Ferrari-eigenaren.

Paul Notenboom   Ferrari SEFAC SpA
26 'De Gele'
Le Ferrari Piccole

In het derde deel van de vernieuwde serie "Le Ferrari Piccole" vraagt Gijsbert Achterberg uw aandacht voor de Ferrari die ook internationaal zeer bekend is als 'De Gele'

Gijsbert Achterberg   Gijsbert Achterberg
27 Een werktuigbouwkundige tussen de Ferrari's
Giro d'Olanda: Piet Roelofs

Het altijd glimlachende wat ondeugende gezicht van Piet Roelofs lijkt zijn handelsmerk. Alsof hij zeggen wil: "Ik kan het ook niet helpen dat ik zoveel mooie wagens krijg toegeschoven".

Arthur Leerdam   Pieter E. Kamp, Piet Roelofs
31 Grote evenementen beginnen in Brescia
Mille Miglia

Regen is vaak de enige factor die tegenzit bij een van de grootste automobiel evenementen gehouden op deze aardbol. De 'Mille', zoals de regelmatige toeschouwers en deelnemers de Italiaanse duizend mijls race/tourrallye noemen, had dit jaar echter een overvloed aan zon.

Alex von Mozer   Alex von Mozer
35 Libro Recenzione

Ferrari by Vignale - Marcel Massini Ferrari 456 GT - Ippolito Alfieri Ferrarissima 19 - Bruno Alfieri

Eugène Vingerhoeds