Gli Amici della Ferrari 45

voorjaar 1994 nummer 45

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 40 pages

Table of Contents

1 Een nieuwe lente een nieuw geluid...
voorwoord

"Een nieuwe lente een nieuw geluid, Dus de auto de garage uit." Deze gevoelige regels, in 1928 reeds aan papier toevertrouwd door de latere Nobelprijs-winnares Carmen Pegaso, herinneren mij ieder jaar weer aan het feit dat de pekel periode geacht kan worden voorshands tot het verleden te behoren.

Joost de Graaff
3 Vanuit het bestuur

In de nieuwe opzet van ons clubblad heeft het bestuur gemeend u, tweemaal per jaar, op de hoogte te stellen van zaken, die tijdens bestuursvergaderingen besproken worden. Enerzijds om u op de hoogte te brengen maar anderzijds ook zeer zeker om reacties los te woelen. Het bestuur nodigt u uit te reageren op hetgeen bij het bestuur leeft.

Paul Notenboom
4 Auto Prominent: De auto in de voortuin
Giro d'Olanda

Bij ieder bezoek aan "Prominent" valt het op dat er veel familieleden in de zaak aanwezig zijn. Je mag Prominent dan ook met recht een familiebedrijf noemen. De immer gastvrije Gerrit Roos (52) weet zich altijd gesteund door zijn twee zoons Maarten en Ronny, die dan ook bij het grootste deel van het gesprek aanwezig waren.

Arthur Leerdam   Gerrit Roos, Robert Schilder
9 Ferrari-Porsche Challenge: Een nieuwe Kans 

Het zal niet vaak gebeuren dat een Porsche-man de aandacht krijgt in ons Ferrari-clubblad, maar dit is zo'n gelegenheid waarbij wij met plezier het woord geven aan iemand die het merk uit Zuffenhausen een warm hart toedraagt. Hein Hartman is voorzitter van de Porsche Rensport-divisie Nederland (PRN) en hoopt weer nieuw leven te blazen in de Ferrari-Porsche Challenge.

Hein G. Hartman   Archief PRN
11 Vrijstelling Houderschapsbelasting definitief
FEHACtiviteiten

Keer op keer hebben wij u op de hoogte gehouden van de problematiek rond de houderschapsbelasting en de mogelijke vrijstelling voor een bepaalde categorie voertuigen. Middels de nieuwsbrieven van de Federatie Historische Automobiel en - Motorclubs (FEHAC) werden wij geïnformeerd omtrent het wel en wee in deze materie. Eindelijk is door politiek Den Haag een beslissing genomen: Vrijstelling bij automobielen van 25 jaar en ouder.

FEHAC
13 Continuing story
Diario Giornale

In het vorige nummer van dit blad verscheen deel 1 van het dagboek van Paul Notenboom. Ook de tweede helft van het jaar had genoeg stof voor zijn dagboek...

Paul Notenboom
14 De snelste Kofferset ter Wereld 

Regen, regen en nog eens regen. Echt een "ideaal" dagje om de nieuwe Ferrari 456 GT eens nader aan de tand te voelen. Want na veel artikelen te hebben gelezen van allerlei andere bofkonten / journalisten, lijkt het mij op z'n plaats u eens te schetsen hoe een "medepatiënt" een verblijf in dit instituut ondergaat.

Arthur Leerdam   Clem Berghuis, Ferrari SEFAC SpA, Arthur Leerdam
16 Een Ferrari uit de Veneto: 31559 in Trasparenza 

Brussel, 23 april 1985. Een Ferrari 308 GTB, rood, voorzien van brede banden, open uitlaatsysteem, Belgisch garage-kenteken, trekt een luidruchtig spoor door Brusselse buitenwijken. Achter het stuur een grinnikende Henk Koel, die zich na een opwarm- en gewenningsperiode in de periferie van de Belgische hoofdstad amper kan inhouden, temeer daar een voorzichtig lentezonnetje uitnodigend op het fladderende voorklepje van de GTB schittert. Tenslotte wisselt de man uit Abcoude toch maar van plaats met zijn passagier.

Kees van Stokkum   John Sinkgraven, Kees van Stokkum
25 In het voorjaar...
Che cosa fare?

"Waarom loopt de motor van mijn moderne Ferrari zo slecht wanneer hij langere tijd heeft stilgestaan?" In deze aflevering het antwoord van Hans Vossenberg, de technische man van Prominent in Eindhoven.

Hans Vossenberg
26 Ferrari '94
Gastcolumn

Behalve als redacteur van diverse autoperiodieken heeft Wim Oude Weernink ook naam gemaakt als auteur van diverse autoboeken, waaronder het monumentale, ruim 400 pagina's dikke "La Lancia", dat al in diverse talen is uitgegeven...

Wim Oude Weernink
27 Ferrari 275 GTB 
Le Ferrari Piccole

Het tweede model in deze serie waar ik uw aandacht voor vraag is voor de meesten van u geen onbekende. Het is de zeldzame competitie Ferrari 275 GTB (chassisnummer 7271) van Bart Rosman.

Gijsbert Achterberg
28 Verslag van de Algemene Ledenvergadering
29 januari 1994

De vergadering werd dit jaar gehouden in "Gasterije 't Regthuys" in Oud-Zuilen. Eigenlijk is dit niet helemaal juist, aangezien de vergadering zelf plaatsvond in een kerkje naast 't Regthuys. In deze stichtelijke omgeving werd het navolgende besproken.

Paul Notenboom
30 Het uur der waarheid
scuderia

Zelden waren de verwachtingen zo hoog gespannen als nu aan het begin van het formule 1-seizoen 1994. Veel, heel veel is geïnvesteerd in het doorbreken van die eindeloze reeks van 54 Grand Prix, waarin Maranello steeds een ander met de eer zag strijken. Dit is het verhaal van de Ferrari 412 T1. Het uur der waarheid is aangebroken...

35 Bij mij gaat orginaliteit boven schoonheid
Interview Pieter Boel

Wanneer ik bij Pieter Boel op bezoek ben voor een interview staat hij op het punt om naar Sao Paolo te vetrekken om de eerste Formule 1 races van dit seizoen mee te maken en uiteraard het debuut van Jos Verstappen. Michel Oprey is dan al in Brazilië. Pieter, van beroep gezagvoerder, vliegt die avond zelf met de 747-200 naar Brazilië. Hoe het met Verstappen is afgelopen, weten we inmiddels.

Petra Hatenboer   Archief Pieter Boel
39 Miniatuur Ferrari's op Le Mans

Afgelopen 13 februari beet ASCARI de spits af op de evenementenkalender van 1994. Op veler verzoek stonden dit keer eens de wat kleinere (1:43) tipo's centraal. De locatie voor deze meeting was door organisatoren Ernst Beket en Dick Groenhuyzen snel gevonden: de sfeervolle winkel van Cars & Books in Hilversum ligt niet alleen centraal, maar kan ook bogen op een collectie modellen om van te watertanden.

Nick Meijer   René Bakker