Gli Amici della Ferrari 43

najaar 1993 nummer 43

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Ferraristi,
voorwoord

Jos... De voornaam van een man die de harten van veel autosport-enthousiasten de laatste maanden sneller laat kloppen. Het is fantastisch om te zien hoe senl dit grote talent zich aanpast aan de eisen die men aan een toppiloot stelt. Ternauwernood twee jaar geleden stapte Jos Verstappen voor het eerst in een racewagen.

Arthur Leerdam
2 348 Spider: Return of the Spider 

Neen, dit is niet de nieuwste titel van de avonturen van stripheld Spiderman, maar een bijzondere terugkeer is het wel. Immers, sinds de dagen van de illustere 365 GTS/4 Daytona Spider is het voor het eerst dat Maranello het weer aandurft een rasechte tweezits spider in het programma op te nemen.

Clem Berghuis   Ferrari SEFAC SpA
4 Napoleon Route 1993: Het begin van een Traditie? 

Het was alsog ze dit ook neg eens perfect hadden geregeld. Na een week van slecht weer was er op zaterdag 18 september een stralend zonnetje en een heerlijk temperatuurtje.

Paul Notenboom   M.B. Güller, Frans ten Hagen, Watske Kiestra
9 Nieuw voorstel vrijstelling houderschapsbelasting 

Staatssecretaris Van Amelsvoort van Financiën wil auto's die ouder zijn dan 25 jaar vrijstellen van de houderschapsbelasting. Dit blijkt uit een wijziging op het wetsvoorstel Motorrijtuigenbelasting 1992 (Houderschapsbelasting) die Van Amelsvoort op 7 juni j.l. naar de Tweede Kamer stuurde.

FEHAC   Ben van Bavel
10 De Spazzaneve 

Over Ferrari's eerste 312 B3 formule één wagen wordt vaak niet meer geschreven dan dat de wagen slecht en lelijk was en bijna de carriere van Mauro Forghieri beëindigde. Toch leverde ook deze wagen een bijdrage aan de geschiedenis van Ferrari en is daardoor een uitgebreidere beschouwing waard.

Jasper Schouten   DPPI, Pete Coltrin, John Sinkgraven
16 Une équipage néerlandais 
Tour de France Automobile 1993

Wat hebben Nico Koel en Hans Hugenholtz gemeen met namen als Fon de Portago, Olivier Gendebien, Lucien Bianchi of Willy Mairesse? Wat dacht u van een plaats op de erelijst van winnaars van de 'Tour de France Automobile'.

Clem Berghuis
24 Kroketautomaat en een aanwijsstok 

Toon van Beusekom, wie kent hem niet? De aardige man uit de Betuwe en een beetje bekende Nederlander. Zelf lacht hij er om, maar wie heeft er niet genoten van de Betuwerallye of de Bloesemrallye? Mijn eerste kennismaking met de Ferrari Club Nederland vond plaats door de Bloesemrallye. Reden om de organisator van destijds en een liefhebber in hart en nieren eens te bezoeken.

Petra Hatenboer
28 Scuderia 

Het lijkt wel of de FISA zelf voor een fiske portie spanning wil zorgen in het overigens niet al te boeiende formule 1 seizoen 1993. Want met een verklaring dat nagenoeg alle deelnemende formule 1 wagens illegaal zijn kweekte men flink wat onrust onder de teams, die uiteraard de handschoen oppakten. Voor diegenen die ondanks deze bomen het bos willen blijven zien is hierbij de problematiek rond de reglementen en de (bescheiden) rol hierin van de Scuderia Ferrari voor u op een rijtje gezet.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Marlboro Nederland
31 In Memoriam: James Hunt 

Op dinsdagmiddag, 15 juni j.l. bereikte de redactie van ons clubblad het bericht dat op slecths 45-jarige leeftijd de Engelse ex-formule 1 coureur James Hunt in zijn woning was overleden na te zijn getroffen door een hartaanval.

Clem Berghuis   Archief Redactie
32 Splitsing Bugatti-Ferrari Owners Club Switserland 

Meer dan twintig jaar bestond in Zwitserland de voorname en hoog gewaardeerde BUGATTI-FERRARI OWNERS CLUB SWITZERLAND (BFOCS), waardoor zij met Engelse Ferrari Owners Club en de Ferrari Club of America tot de oudere clubs gerekend mocht worden. Zij werd in 1972 opgericht door drie enthousiasten, die zowel Bugatti als Ferrari-voertuigen in hun bezit hadden.

35 Libro Recensione

Ferrari 348 - Enrico Benzing Ferrari, Ecurie Francorchamps - Gianni Rogliatti

Eugène Vingerhoeds