Gli Amici della Ferrari 42

zomer 1993 nummer 42

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Ferraristi,
voorwoord

Alle hand- en spandiensten die de begunstigers voor de club verrichten worden gecoördineerd door de begunstigerscommissie. Zij tooien zich sinds kort met de naam van de beroemde coureur uit de vijftiger jaren: 'ASCARI' Associazione di Cavallo Rinomato. Ofwel, Genootschap van het Beroemde Paard.

Arthur Leerdam
2 Montferland meeting 

Het eerste evenement van 1993 werd gehouden in Gelderland. Vlakbij de Duitse grens in Zeddam waren wij op 17 en 18 april te gast in Hotel Montferland. Paul Notenboom, de organisator van dit weekend, verraste ons met een gevarieerd programma.

Ben van Bavel, Frans ten Hagen
7 Spa Ferrari Days 

Wat Italia a Zandvoort is voor onze club is het evenement 'Spa Ferrari Days' voor de Club Ferrari Belgio, die het eerste lustrum vierde van dit gebeuren op 7, 8 en 9 mei j.l.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Paul Jansen Rob van der Kroft
10 Begunstigers meeting Prominent 

De vier voorgaande begunstigersmeetings in Laren, Achterveld (Italauto) en Hilversum (Kroymans), waarbij in alle gevallen het Ferrari-hart bij eenieder sneller ging kloppen, waren zo'n succes dat het moeilijk leek dit te gaan overtreffen. De vierde begunstigersmeeting gehouden in Eindhoven heeft echter in de herinnering van velen een Prominent(e) plaats ingenomen.

ASCARI   Nick Meijer, Robert-Jan Schmidt
13 Italia a Zandvoort 1993 

Het is nauwelijks voorstelbaar, maar deze derde Italia a Zandvoort, evenals de beide vorige edities ontstaan uit een samenwerkingsverband van de Ferrari Club Nederland, Circuit Park Zandvoort en de Historische Auto Ren Club, is nog mooier geworden. Het nu tweedaagse evenement trok weer meer publiek, dat een nog aantrekkelijker programma kreeg voorgeschoteld en ook de weergoden werkten mee.

Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Carel Ruigrok
22 512 S (deel 2) 

In het vorige nummer van Gli Amici della Ferrari berichtte ondergetekende u over de verrichtingen van de adembenemend mooie Ferrari 512S. Maar met schoonheid alleen komt men er niet, zoals de Scuderia in 1970 aan den lijve heeft moeten ondervinden. Wij vervolgen het verslag met de meest prestigieuze ronde van het wereldkampioenschap merken: de 24 uursrace van Le Mans.

Matijs Jutte   DPPI, LAT, Jerry Wyszatycki
28 Scuderia

Soms, heel soms, laat een race zoveel moois zien dat gelijk alle voorgaande ellende in een klap wordt weggevaagd, want was het geen verademing hoe Jean Alesi en Gerhard Berger op het voorste plan meestreden tijdens de laatste Grand Prix van Monaco?

Clem Berghuis   Jaap Kanis, Alessandro Stefanini