Gli Amici della Ferrari 39

najaar 1992 nummer 39

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Ferrari Club Nederland 10 jaar!
14 december 1982 - 14 december 1992

Het begon met een voorzichtig briefje, gedateerd 9 oktober 1981, waarin Nico Koel voorstelde aan Hans Hugenholtz sr., of het niet een idee was om een 'Ferrari Club Holland' op te richten. Dit naar aanleiding van een kleine meeting van Ferraristen in Hilversum een paar dagen ervoor.

Hans Hugenholtz
3 Ferrari 456 GT 2+2 

Over de type-aanduiding van dit nieuwe Ferrari model deden al geruime tijd diverse geruchten de ronde. Het is dus niet de 512 GT America of de 'Francorchamps' geworden. Ferrari hield daarentegen de traditie in ere de cilinderinhoud van één cilinder als type-aanduiding voor het 2+2 model te gebruiken. En met een V12 met een totale cilinderinhoud van 5473.9 cc komt dat via een eenvoudig rekensommetje op 456,19 cc per cilinder.

Clem Berghuis   Pieter E. Kamp, Ferrari SEFAC Automobili SpA
6 Christie's Historic Festival 

Voor liefhebbers van historische autoraces een evenement om van te watertanden. Wat eens de Oldtimer Grand Prix was op de Nürburgring, is het nu het Christie's Historic Festival op het circuit van Silverstone in Engeland. Wat een sfeer, wat een ambiance en wat een auto's...!

Nico Koel   Lorence Abriou, Alexis Cahier, Petra Hatenboer, Arthur van Hensbergen
13 FEHAC Op de bres voor klassieke auto-bezitters 
FEHAC jaarverslag 1992

De Federatie Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs (FEHAC) heeft in december 1990 een commissie in het leven geroepen die zich tot doel heeft gesteld de problematiek rond loodhoudende benzine te onderzoeken.

15 FF40 

Om de 40-jarige samenwerking tussen Ferrari en Garage Francorchamps te benadrukken werd er van 25 tot en met 27 september een groots feest gevierd in België. Door een gevarieerde invuling van deze drie dagen mag het FF40 evenement gezien worden als één van de meest geslaagde Ferrari evenementen ooit gehouden. Een impressie.

Jasper Schouten   Henk Hoksbergen, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Carel Ruigrok
24 Scuderia 

Waren de raceresultaten van de Scuderia Ferrari maar net zo sensationeel als de opmerkelijke ontwikkelingen achter de schermen, want de trouwe volgelingen van de formule 1 zullen toch met mij eens zijn dat 1992 het slechtste seizoen van Ferrari is geworden sinds 1980 toen Jody Scheckter en Gilles Villeneuve af en toe een schamel puntje bijeen schraapten.

Clem Berghuis   Paul Jansen
27 Soete Lieve Gerritje Weekend 

'Dus dat ging naar Den Bosch toe' Waar zou volgens het oude Hollandse volkswijsje 'Gerritje' anders heen gegaan zijn? Nieuw was echter de locatie waar de deelnemers van dit zeer geslaagde weekend geruime tijd zouden vertoeven.

Frans ten Hagen   Frans ten Hagen
28 Een Brabants dagje

Enige dagen vóór een evenement geniet ik bij een blik in mijn agenda al bij voorbaat van de gedachte aan wéér een dagje stoeien met de Ferrari. Zondagmorgen bijtijds op De zaterdag moesten we helaas missen. Vervolgens trachten we de nog ronkende familieleden ook enthousiast te krijgen... Zij vinden dat je op zondag moet uitslapen... of toch niet?

Arthur Leerdam
31 Libra Resencione

Dino, die anderen Ferrari - Jean-Pierre Gabriel Ferrari F40 - Piero Casucci Ferrari Testarossa - Paolo Murani Ferrarissima 16 - Bruno Alfieri / Piero Casucci

Eugène Vingerhoeds
34 Herinnering aan Jan Apetz en Henk Richten

'... Ferrari, dat zelfstandige modelfabriekje van Enzo Ferrari in Modena, waar iedereen van hoog tot laag geen bloed maar een hoogwaardig en bijzonder klopvast soort race-brandstof in de aderen schijnt te hebben...'.

Kees van Stokkum   KONI B.V.