Gli Amici della Ferrari 38

zomer 1992 nummer 38

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

Italia a Zandvoort 'Beurlys' - Jean Blaton Ferrari Club Nederland 1982 - 1992

Hans Hugenholtz
2 Salland meeting 

Eindelijk was het weer zover. Na een winterslaap van de meeste Ferrari's, konden de eigenaren op 16 mei j.l. hun troetelkinderen weer eens op proef stellen tijdens een echte meeting, georganiseerd door de enthousiaste François Koopal.

Peter Pronk   Clem Berghuis, Watse Kiestra
7 Nico's Zwanezang op Donington !? 

De telefoon gaat voor de zoveelste keer die dag; maar wat een leuke verrassing. Het is Cary Obbes met de vraag of we Nico willen 'uitzwaaien' in Engeland. Nico is van plan het racen aan het eind van dit jaar voor gezien te houden en wil nog eenmaal naar zijn geliefde Donington toe.

Rob Grootveld   Titi Grootveld, Steve Jones
12 Italia a Zandvoort 1992 

Bij het organiseren van een evenement als Italia a Zandvoort, waarbij niet alleen de Ferrari Club Nederland, maar ook andere merkenclubs vertegenwoordigd zijn, is altijd de grote vraag: wat is de respons van eventuele deelnemers en, even belangrijk, het publiek. Wel, na Italia a Zandvoort 1991 was het antwoord duidelijk. Het was overdonderend. Hierdoor gesterkt besloot de Ferrari Club Nederland wederom in samenwerking met de Historische Auto Ren Club en het Circuit Park Zandvoort er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Clem Berghuis   Pieter E. Kamp, Clem Berghuis, Franco Pastorelli, Paul Jansen
21 De Berlinetta is Blauw...
...omdat hij niet Rood moet zijn

Bart Rosman. Een man waar een beetje mysterieuze waas om heen hangt. Een man wiens leven in grote mate door auto's wordt beheerst. Iedereen kent hem, hij is een Bugattist, maar daarnaast ook een pure liefhebber van het merk Ferrari.

Petra Hatenboer   Van der Lagemaat, Paul de Bie, Des Motorsport Photography,
27 Project F116 

Tijdens een rondrit voor Italie per motorfiets stond voor Ferrari-liefhebber en FCN-begunstiger Michel Delneij en zijn broer Jurgen uiteraard ook een bezoek aan Maranello op het programma.

Michel Delneij, Jurgen Delneij   Michel Delneij, Jurgen Delneij
29 Scuderia 

Ondanks de rust die met name de komst van Luca di Montezemolo zou moeten brengen, rommelt het toch weer aardig rond de Scuderia Ferrari. Allerlei (uit de lucht gegrepen?) verhalen doen de ronde en het ontzenuwen hiervan kost alleen maar zinloze energie, die toch hard nodig is om het raceteam weer op de rails te krijgen.

Clem Berghuis   Jeff Bloxham, Martyn Elford, Thijs van Gessel,
33 Libro Recensione

Graf Berghe von Trips, eine deutsche Rennfahrerkarriere - Jörg-Thomas Födisch, Reinold Louis Mugello - Daniel Antonetti Ferrari F1 Annual - Enrico Benzing Ferrari - Ingo Seiff GB Progretti - Chronicles of a project: from the Ferrari Testarossa to the 512 TR

Eugène Vingerhoeds