Gli Amici della Ferrari 37

voorjaar 1992 nummer 37

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

1 Wisseling van de wacht...
Clem Berghuis nieuwe hoofdredacteur

U zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat de vorige editie van Gli Amici della Ferrari een aantal weken later in uw bus gleed dan u van ons gewend bent. De oorzaak die hieraan ten grondslag ligt, is het plotselinge vertrek naar het buitenland van onze hoofdredacteur Rens Biesma. Leiden in last!

Nico Koel
2 Begunstigersmeeting Kroymans 

14 maart j.l. was het dan zover: de eerste door de begunstigers-commissie georganiseerde activiteit stond op het programma. De begunstigers werden in de gelegenheid gesteld een dagje in de befaamde Kroymans-kelder door te brengen.

Nick Meijer
5 Zandvoort gered 

Een nieuwe lente, een nieuw begin. Dit hoopvolle gezegde lijkt de Stichting Exploitatie Circuit Park Zandvoort op het lijf geschreven en met name circuitdirecteur Hans Ernst zal nog lang met plezier terugdenken aan de lente van 1992.

Clem Berghuis   Circuit Park Zandvoort
6 Even doorbijten 
scuderia

Ondanks de grote reorganisatie, die de Scuderia Ferrari in de afgelopen wintermaanden heeft ondergaan, is men er toch niet in geslaagd de neerwaartse spiraal, die in het seizoen 1991 werd ingezet, te doorbreken.

Clem Berghuis   Walter Iscra, Marlboro Nederland
8 Ik kan me toch niet gaan vervelen 
Interview Hans Hugenholtz Sr.

Wat hebben Zolder, Jarama, Nivelles en Suzuka gemeen? Het zijn allemaal wegcircuits, maar het zijn ook circuits waar menig coureur van zegt dat ze daarin de ontwerper herkennen. Een interview met de ontwerper van deze circuits, de oud-directeur van Circuit Zandvoort, testrijder, en niet te vergeten journalist voor verschillende autobladen, Hans Hugenholtz Sr.

Petra Hatenboer   Archief Hugenholtz, Petra Hatenboer
16 Uitslag fotowedstrijd
Begunstigers-meeting Kroymans

1e prijs - Paul Jansen, Nijmegen 2e prijs - Ben van Bavel, Hengelo 3e prijs - Marcel van Belzen, Vlissingen

18 Ferrari Expo Heiloo '92 

"Van harte hoop ik, dat de Expo een groot succes wordt, zodat wij het familiehuis voor het Medisch Centrum Alkmaar met een aanzienlijk bedrag kunnen steunen", zo luidden de slotregels van het voorwoord van de heer N.J. Hoedjes, President Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

Marlon E. van der Meer
23 Popcorn en Pasta 

Vier jaar was het circuit van Le Mans de arena van een titanenstrijd tussen twee fabrieksteams. In de jaren 1964-1967 kregen de sportwagens van de Scuderia Ferrari felle tegenstand van het Amerikaanse Ford, dat debuteerde in de Europese racerij. So what, zult u zeggen. Wat is daar nu zo bijzonder aan. Eerder had Ferrari in de 50-er jaren concurrentie gehad van Mercedes-Benz, Jaguar en Aston Martin. Echter, deze Ferrari versus Ford duels hadden een bijzondere voorgeschiedenis. En daarover gaat dit artikel.

Clem Berghuis   Bernard Cahier, Dave Friedman, David Philips
31 Libro Recensione

Ferrari 166 MM Barchetta - Carlo Felice Anderloni & Valerio Moretti Ferrarissima 15

Eugène Vingerhoeds