Gli Amici della Ferrari 36

winter 1992 nummer 36

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Rens Biesma
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Luca di Montezemolo en Ferrari in 1992
voorwoord

U kunt zich zijn naam zeker nog herinneren; de man die in de gloriejaren van Niki Lauda Team Manager was van het Ferrari Formule 1 team en samen met Mauro Forghieri zorgde voor het ene succes na het andere. Als vertrouweling van Gianni Agnelli werd reeds vroeg zijn carrièrre binnen het Fiat concern voorbereid, waarbij de organisatie van het Wereldkampioenschap Voetbal in Italië (Italia '90) slechts een onderdeel was.

Hans Hugenholtz
3 FCN als publiektrekker op Italië-weekend 

Na het evenement in Weert en binnenkort in Heiloo met een goed doel als achtergrond, was onze vereniging op 9/10 november '91 voor het eerst samen met de HARC met een clubstand aanwezig op het Italië-weekend in de "Samen Sterk" hallen te Houten.

Frans ten Hage
4 Heuvelklim Club Ferrari Belgio 

Op 12 oktober jl. organiseerde de Club Ferrari Belgio hun laatste competitie evenement van 1991, een heuvelklim op een gedeelte van het circuit van Francorchamps. Het evenement was vrij toegankelijk voor geïnteresseerden, hoewel de deelname uitsluitend open stond voor leden van de F.C.B., waartoe ook Kjeld Jessen en Jan Oomen behorden, die met resp. de 365 GT4 en Mondial QV hadden ingeschreven.

Kees van Stokkum
7 De overeenkomst tussen Opel en Ferrari 
de koplampen van de 815

Een interview deze keer met iemand, die al lang op mijn verlanglijstje staat. (Overigens staan er nog velen op deze lijst, dus troost u). Een man met een brede interesse voor auto's, groot gevoel voor humor, vriendelijke uitstraling, een restaurateur, maar bovenal een verdienstelijk rallyrijder. Iemand met wie je een zeer gezellige avond hebt. Dries Jetten.

Petra Hatenboer
13 Nul op rekest 
scuderia

Waar Ferrari in 1990 nog zes races winnend af mocht sluiten, werd er in 1991 niet een keer gewonnen. Een bittere pil voor Alain Prost, die voor het eerst sinds tien jaar gedurende een seizoen niets won. De oorzaken zijn legio.

Tim de Jong
15 Ferrari in Prova; La Nuova 512 TR 

"Pleeze be careful wizz ze fogg!" Maurizio Parlato doet nog een verwoede poging om ons wat rustig de weg op te sturen met een nieuwe, erg rode en prachtige 512 TR. Hij had wel een beetje gelijk, want de laatste Supercar uit Maranello testen met minder dan 50 meter zicht is niet ideaal. Bovendien moeten er nog velen volgen voor rij-indrukken die de komende maanden vele voorpagina's zullen sieren met rode TR's. We waren er vroeg bij; op 2 jauari in Los Angeles en op 15 januari bij de Brusselse Salon voor het eerst geopenbaard, zaten Pieter Boel en uw voorzitter twee dagen na Brussel al achter het stuur in Maranello.

Hans Hugenholtz
20 Automobilia Ferrariana (2) 

In het eerste artikel is een top tien van documentatie-materiaal afgedrukt. In deze aflevering volgt een beschrijving van delen van orginele fabrieksdocumentatie: folders, boeken en foto's.

Kees van Stokkum
28 Studiereis naar Modena (2) 
Niek van Paassen
31 Zo Vader, zo Zoon 
32 Libro Recensione 

Klementaski & Ferrari - Louis Klementaski Mon ami mate - Chris Nixon Ferrari 348 - Werner Schruf

34 In memoriam Bert en Elisabeth Hoffman
35 Le Ferrari Picole
Nieuwenhuizen Modelbouw