Gli Amici della Ferrari 35

najaar 1991 nummer 35

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Rens Biesma
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Rep en roer !!
voorwoord

Hoe kan iemand een echte, doorgronde, ervaren en natuurlijk verstandige Ferrari liefhebber nog even wat zijn auto's betreft in de problemen brengen?

"Een beller"
2 Ferrari Modulo 

Genève zou Geneve niet zijn zonder de jaarlijkse Salon de l'Automobile. En de Salon zou niet kompleet zijn zonder de op deze belangrijke autotentoonstelling gepresenteerde prototypes. Geen fabrikant ontkomt er tegenwoordig nog aan met iets speciaals de aandacht van het publiek en de pers op zich te vestigen.

Rens Biesma
5 Studiereis naar Modena

Dit is het verslag van een excursie / werkbezoek aan Modena, voor de medewerkers van italauto georganiseerd voor Kees van Stokkum, met het doel een nog betere kennis van en affiniteit met onze Italiaanse raspaarden te krijgen.

Niek van Paassen
10 Droom wordt werkelijk voor 64.000 gulden winnaar

Clem Berghuis is de winnaar van de 64.000 gulden vraag van Jos Brink op RTL4. Zijn specialiteit was Ferrari. De Ferrari Club werd gevraagd de vragen te leveren voor dit spektakel. Frans ten Hagen en Nico Koel wisten met een stapel lastige opgaven op de proppen te komen. Daar Clem ze allemaal goed wist te beantwoorden leek het ons op zijn plaats een vraaggesprek met deze Ferrari kenner te houden.

Micha Wortelboer   Autoweek
14 BF Goodrich Ferrari-Porsche Challenge

Dit jaar stonden 3 BF Goodrich Porsche-Ferrari Challenges op het programma. Driemaal zouden de rivalen van weleer uit Maranello en Züffenhausen de strijdbijl op het Zandvoortse circuit opgraven. Hoe het afliep kunt u lezen in de volgende verslagen.

Hans Wilmink, Watse Kiestra, Matijs Jutte
17 Vettura AAC 815

"Toen ik vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog bij Alfa Romeo wegging, was ik nog steeds gebonden door mijn contract, dat mij verbood binnen vier jaar de Scuderia Ferrari opnieuw op te richten of mij met auto-races bezig te houden. Maar in de oude Scuderia-werkplaats in Modena heb ik toch een wagen gebouwd, één maar, voor twee jongen klanten. Het was een 8 cilinder 1,5 liter, die ik 815 noemde".

Eugène Vingerhoeds   Eugène Vingerhoeds
24 Ferrari meets Rolls

Mag de combinatie Ferrari-Porsche, als wedstrijdrivalen, in het heden en verleden als vertrouwde combinatie in de oren klinken, anders is dat met Ferrari en Rolls-Royce. Twee merken uit een totaal verschillende belevingswereld met alleen de exclusiviteit als mogelijk raakvlak.

Frans ten Hagen   Rens Biesma, Frans ten Hagen
27 Als mijn Auto pijn heeft dan heb ik het ook
Portret Nico Koel

Dit keer een gesprek met een veelzijdige bekende, een man met de volgende kenmerken: Mede-oprichter van de Ferrari Club, bevlogen racer, gevoelsmens, perfectionist, organisator, vice-voorzitter van de Ferrari Club, gewezen hoofdredacteur van het clubblad, kortom een man dicht bij het vuur: Nico Koel. Nico is getrouwd met Geraldine en heeft 4 kinderen.

32 Herfstmeeting 1991

28 september j.l. stond er weer een meeting van de FCN op de agenda. Met knikkende knieën en vleiende blikken richting de weergoden werden de laatste voorbereidingen getroffen. Het zou een dag in twee delen worden. Dit keer was er gekozen om een stukje noordelijk Nederland wat dichterbij te gaan bekijken.

Micha Wortelboer   Hans Wilmink, Watse Kiestra, Rens Biesma
35 Libro Recensione

Enzo Ferrari, the man and machines - Brock Yates

Eugène Vingerhoeds