Gli Amici della Ferrari 34

zomer 1991 nummer 34

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Rens Biesma
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Genieten...
voorwoord

Het simpele gegeven dat je plezier beleeft aan een hobby is een gevolg van het feit, dat je je zelf zo individueel mogelijk kunt uitleven op de manier die je zelf verkiest. Of het nu gaat om het aanleggen van een modelspoorbaan, het verzamelen van miniatuur-auto'tjes, het schikken van bloemen of het knopen van wandkleden. Niemand die met enthousiasme een van deze vormen van vrijetijdsbesteding beoefent zal dat doen met een bezwaard gemoed.

Rens Biesma
2 Mille Miglia 1991 

Op 26 maart 1927 gingen 77 wagens onder oorverdovend lawaai en in stofwolken gehuld van start voor de allereerste Mille Miglia. Nu, ruim 64 jaar later probeer ik mij voor te stellen hoe dat was, als de auto's één voor één worden afgevlagd bij het startpunt van de versie anno 1991 van de beruchte 1000 mijls-race.

Rens Biesma   Rens Biesma
6 Grensstreek Rally 

Een oude bekende van ons, Eddy Alkemade, ja die van de oesters, had weer een groot aantal lieden gemobiliseerd om de eerste rit van 1991 weer tot een ware belevenis te maken. Kosten noch moeite waren gespaard; vele sponsors hebben hun steentje bijgedragen. De dag zelf was het prachtig mooi weer zoals gebruikelijk in die weken.

R.A.W. Harms
14 Italia a Zandvoort 

Na een afwezigheid van één jaar, was de Ferrari Club Nederland op 29 juni terug op het circuit van Zandvoort. Ditmaal niet als solo-organisator, maar in een co-organisatie met de HARC en met het Circuit Park Zandvoort. En zo werd de oude succesformule in een nieuw jasje gestoken en ontstond Italia a Zandvoort.

Rens Biesma, Nico Koel
24 Schadeherstel
scuderia

De renstal zit midden in een periode van schadeherstel. Een periode die met de vervroegde komst van de 643 is ingezet. Vast staat dat inmiddels Williams beter in de picture komt in het mondaine GP-wereldje dan Ferrari en McLaren bij elkaar. Daarvoor hoeven ze zelfs niet per sé te finishen.

Tim de Jong
28 Ieder Blad moet weer beter dan het vorige zijn
Interview Cary Obbes

Een gesprek met Cary Obbes, de vormgever van Gli Amici della Ferrari, het officiële cluborgaan van de Ferrari Club Nederland. Het leek de redactie leuk, de lezer een blik te gunnen in de keuken, waar het clubblad wordt 'bereid'. Dat het een zeer professionele keuken is, blijkt uit ondertaand gesprek.

Petra Hatenboer
33 Vakantiebelevenissen van een Ferrarist

De reis begon 's morgens vroeg per Ford Sierra, met als bestemming Zwitserland. De ervaring had mij geleerd dat ik onderweg veel Ferrari's in actie zou kunnen tegenkomen, toch had ik tot aan Basel nog geen enkele Cavallino Rampante gezien. Plotseling viel mijn oog op een oplegger waar er maar liefst 6 opstonden (veelal 348's) die echter in tegengestelde richting reed.

Matijs Jutte
34 Libro Recensione

Ferrari F40 - Werner Schruf & Götz Leyrer Forty Years of Ferrari V12 engines - W.E. Gasich Road & Track on Ferrari, 1984-1988 - Brooklands Books Ferrari; Design of a Legend. The official history and catalogue - Gianni Rogliatti, Sergio Pininfarina & Valerio Moretti