Gli Amici della Ferrari 33

voorjaar 1991 nummer 33

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Rens Biesma
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

Na mij vanaf Gli Amici nr. 1 zeer intensief met ons geliefde clubblad te hebben bezig gehouden, komt eens de tijd om aan een opvolger te gaan denken. Het vinden van een hoofdredacteur is geen sinecure. Niet iedereen staat voor deze functie in de rij. Je moet niet alleen beschikken over een grote dosis enthousiasme, maar vooral de discipline kunnen opbrengen om er elke keer weer wat van te maken.

Nico Koel
2 Due Ferraristi in Inghilterra 

Na ettelijke weken van plannen maken en deze weer uitstellen was het er eindelijk van gekomen: Dries' mooie 4.5L GP Ferrari van 1951 moest een soort face-lift krijgen bij Collin Crabbe. Ik moest tegelijkertijd bij David Clarke zijn, die het verrukkelijk Ferrari-etablisement Graypaul Motors in Shepshed beheert, om losse onderdelen voor mijn destijds in staat van opbouw verkerende 250 GT 2+2 zien los te krijgen.

Hans Hugenholtz Sr.   Hans Hugenholtz Sr.
4 Maranello in Achterveld 

Allereerst dient men te bepalen wanneer een evenement als geslaagd kan worden beschouwd. Voor de een is dat het geval als drs. J.B.Th. Hugenholtz jr. gewoon met 'Hans' mag worden aangesproken, voor de ander als hij eindelijk eens zelf een Ferrari kan besturen en alle denkbare variaties hiertussen. Elke begunstige beleeft Ferrari op z'n eigen manier en kent waarde toe aan de zaken zoals hij die zag en hoorde.

Jasper Schouten   Rens Biesma, Frans ten Hagen
6 The Italian Job
Restaureren op zijn Italiaans

In het zomernummer van Gli Amici della Ferrari (nr. 26) kon u het verslag lezen van de ontdekking van een 'vergeten' Ferrari, een 330 GT 2+2 uit 1966. Nu, 2 jaar later, is de restauratie van chassisnr. 7047 geheel voltooid en ook nog binnen de vooraf geplande tijd, want in de zomer van 1990 kon de trotse eigenaar en clublid Franco Pastorelli hem voor het eerst op de weg proefrijden.

Rens Biesma   Rens Biesma
12 Big Brute LM in Le Mans 

De Ferrari 512 BB/LM is in mijn ogen een van de mooiste en zeker ook een van de meest interessante "latere" competitie-Ferrari's. Mijn expliciete liefde voor de 512 BB/LM bloeide onlangs weer op bij het zijn van een advertentie van de 'Prancing Horse Farm' in Cavallino, hetgeen directe aanleiding vormde voor het schrijven van dit artikel.

Thijs van Gessel
18 Maranello anno 1971 
Rens Biesma
24 Automobilia Ferrariana

Tijd voor een beetje mediteren over de ontmoetingsdag van/voor begunstigers van de Ferrari Club Nederland, de dag ervoor. Op de achtergrond sprankelende muziek van Rondo Veneziano, met titels als 'Sogno Veneziano' (Venetiaanse Droom), 'Misteriosa Venezia' (Geheimzinnig Venetië) en 'La Serenissima'. Zo peins je vanzelf over de geheimzinnige Venetiaanse graaf Volpi di Misurata, ooit cliënt van Enzo Ferrari, eigenaar van de Scuderia Serenissima en mede-oprichter van ATS-Serenissima.

Kees van Stokkum
30 Praktijk verslaat Theorie
scuderia

Waar komt toch elke seizoensbegin dat misleidende optimisme vandaan? Twee seconden sneller dan..., ronderecord zus, scherpere tijd op Fiorano zo, het kan niet op voor Ferrari in de winter. Na de eerste race blijft dan, dat er maar bitter weinig is veranderd. Want Grote Concurrent McLaren zit natuurlijk ook niet stil. Om over Honda (Japanners!) maar helemaal te zwijgen.

Tim de Jong
32 Libro Recensione 

Ferrari F1 Annual 1990 - Enrico Benzing Ferrari GTO, the classic experience - Alan Lis

Eugène Vingerhoeds
33 Le Ferrari Picolle

Heco Models 1:43 Ferrari 375 America Cabriolet Vignale uit 1953 Starter 1:43 Ferrari F40

Albert Timmermans
34 Ferrari voor Vogels

Op 21 december j.l. werd bij mij op school (MEAO) een kerstmarkt georganiseerd ten bate van het vogelasiel te Den Helder. Je moest zelf een activiteit bedenken die uiteraard veel geld op zou leveren. Een telefoontje met clublid Feike Leistra uit Schagen was voldoende. Ik mocht zijn witte Ferrari 308 GTS voor een middagje lenen.

Marlon E. van der Meer
35 Kort verslag Algemene Ledenvergadering
26 januari 1991
Cees Fokke Bosch