Gli Amici della Ferrari 32

winter 1990 nummer 32

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Nico Koel
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 36 pages

Table of Contents

1 Ferrari in 1991?
voorwoord

Na een spannend, succesvol Grand Prix seizoen zal Ferrari in 1991 met Jean Alesi en Alain Prost trachten de jarenlange overheersing van de McLaren-Honda te breken. Lange tijd heeft het Team van Cesare Fiorio niet zoveel succes gehad als het vorig raceseizoen, ondanks de strubbelingen tussen Mansell en Prost.

Hans Hugenholtz
2 Een kijkje achter 'Ferrari Glas'
of hoe wordt een 'Stier' gebogen?

"wel eens de kleine lettertjes op de voor- of achterruit van uw Ferrari bekeken?" Met deze vraag startte een zeer interessant bezoek aan één van de toeleveranciers van Ferrari, de Duitse fabrikant Flachglas AG. En inderdaad, bij nadere inspectie sierde bij de meeste van de bezoekers het merk van deze glasproducent de ruiten.

Robin A.W. Harms   Gebr. van den Heuvel
5 Le Ferrari Piccole 

MOG 1:43 Ferrari 250 GTO en 275 GTB/4 kits

Albert Timmermans
6 312 B2 High Vibration 

Dit was duidelijk de plaats waar Jacky Ickx zich thuis voelde. Het bochtige, bijna 23 kilometer lange circuit had op hem aantrekkingskracht als een gouden 'Ring' op een kraai. De Quiddelbacher Höhe met in het verlengde Flugplatz, Schwedenkreuz en Aremberg, te mooi voor woorden; Bergwerk Kesselchen gevolgd door Karussell een uitdaging op zich. Voegen we hier een flinke portie talent en een Ferrari 312B2 aan toe dan zal het resultaat u wellicht niet verwonderen: Pole Position, snelste ronde en een overwinning tijdens de Grote Prijs van Duitsland 1972 op die schitterende Nürburgring. Gemeengoed of een gebeurtenis van incidentele aard voor deze tweede generatie Boxer?

Jasper Schouten
12 Mas du Clos 1990 

Mas du Clos is uniek in meerdere opzichten: een fantastische omgeving, een mooi circuit, een zeldzame uitstraling en last but not least de indrukwekkende collectie van Pierre Bardinon zelf.

Eugène Vingerhoeds
17 L'idea Ferrari 

Van 8 juni tot en met 30 september was in Florence de expositie: 'L'idea Ferrari' te bezichtigen. En waar beter dan in deze van cultuur doordrenkte stad had men een eerbewijs kunnen leveren aan één van italië's meest beroemde namen? Dat is de gedachte geweest van de gezamelijke Amerikaanse Ferrari-dealers, in samenwerking met het stadsbestuur van Florence, die de tentoonstelling hebben bekostigd.

Rens Biesma
24 Heilzaam
scuderia

Ferrari heeft mt de komst van Alain Prost die metamorfose ondergaan die het team nodig had om ook maar in de buurt van een titel te komen. Een soort hanige jongensbende met een huiveringwekkende pikorde, waar regelmatig koppen rolden wanneer niet volgens de hiërarchische dogma's te werk werd gegaan.

Tim de Jong   Peter Pronk
28 Ferrari alla Limburgia
de beleving van een deelnemer

Hier volgt mijn verhaal van het tweede evenement van de "Ferraristi del Sud", dit keer met een bloemrijke titel: "La Corsa dei Fogli Cadute".

Riki Jetten
31 Corsa dei fogli cadute
Nawoord van de organisatie

Het organiseren van een rit als de "Corsa dei fogli cadute" is een feest. Je hebt hart voor je autoclub. Je geniet van de Ferrari's, je vrienden en bekenden en je wilt eens "iets doen", dat jezelf als de "ultimo happening" ziet.

Emile Claessens
33 In memoriam Jan Martens
1913 - 1991
Hans Hugenholtz
34 Libro Recensione

The Cobra-Ferrari Wars, 1963-1965 - Michael L. Shoen Testarossa - Philip Porter Inside Ferrari - Michael Dregni Ferrari Concours - Richard Newton Ferrari Pininfarina - Ferruccio Bernabò, Etienne Cornil

35 Prijswinnaars 1990