Gli Amici della Ferrari 31

najaar 1990 nummer 31

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Nico Koel
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 De Ferrari Club Nederland en haar sponsors
voorwoord

Bij alle evenementen die wij organiseren, zijn (passende) sponsoren van harte welkom. Gezien de enorme organisatiekosten van onze grotere evenementen is de financiële steun van bedrijven als Ferrari Import Kroymans, maar ook van "outside sponsors" als Lancia en BF Goodrich een harde noodzaak.

Hans Hugenholtz
2 Ferrari op Assen 

Voor de meesten van de 50 deelnemers werd zaterdag 22 september een vroegertje. De gedachte dat op het "Circuit van Drenthe" naar hartelust het gaspedaal kon worden ingetrapt, was een aantrekkelijke gedachte en velen waren al vanaf het moment van vertrek in de "racing mood".

Nico Koel
6 Een vrijdag in Maranello 

Bezoeken aan de Ferrari-fabriek zijn in Gli Amici meerdere malen beschreven. Maar een in alle rust verlopen excursie die ruim twee uur in beslag nam, en waarbij de camera nadrukkelijk werd gehanteerd, komt niet vaak voor. Op welke banden wordt de F40 ingereden? En waar komen de startmotoren voor die F40 vandaan? Hoe lang duurt het bekleden van een voorstoel? Lees en verbaas u.

Tim de Jong
8 Le Ferrari Piccole
Ferrari 348

Heco Models 1:43 Ferrari 348 tb en 348 ts

A. Timmermans
10 Portret Cees Fokke Bosch
Op een krukje lekker zitten kijken

Wie Cees Fokke Bosch is behoeft weinig uitleg. Hij is één van de Ferraristi van het eerste uur, bestuurslid en wedstrijdleider bij alle race-evenementen van de club. De laatste keer in Assen was hij weer de vlagmeester. Wild zwaaiend en gekenmerkt door een grote snor in zijn onafscheidelijke lichtblauwe jack. Overigens is Cees niet de enige bekende, zijn vrouw Pat Dresselhuys is evenzo bekend, al was het alleen door het organiseren van vele succesvolle evenementen.

Petra Hatenboer
14 Twee jaar op pad met de Ferrari Club Nederland 

Op de Personenauto RAI 1989 kwam Hans Hugenholtz jr. naar ons toe met de vraag of BF Goodrich interesse had Racing Team Holland te ondersteunen in de 'Coppa d'Italia'. Met veel enthousiasme 'verkocht' Hans een plan waarin allerlei exotische auto's de boventoon voerden. Mede omdat het evenement in Italië zou plaatsvinden hadden wij er wel oren naar.

Ed Heuvink
18 Revanche voor Porsche 

In de tweede race van de BF Goodrich Ferrari Porsche Cup dit jaar, hebben Peter Lettinga en Porsche op overweldigende wijze revanche genomen voor de nederlaag die in het voorjaar werd geleden, toen Rini van der Velden met de Ferrari F40 nog glorieus over de finish ging.

Nico Koel
22 Dubbele uitlaatpijpen en dubieuze verhalen
Watch out for SNAP
Kees van Stokkum
26 Feast your eyes on some Italian Beauties 
Frank Rameckers
30 Libro Recensione

Ferrari Dino: the complete Story - Anthony Curtis Ferrari 250 Grand Touring Cars - Nicola Cutrera Ferrari V8, from 308 to F40 - Beki Adam Ferrari, Car Graphic Ferrari Dino SPs - John Godfrey Hors Ligne Special Ferrari 1990