Gli Amici della Ferrari 29

Voorjaar 1990 nummer 29

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Nico Koel
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 34 pages

Table of Contents

3 Zandvoort 1990 exit !!!
voorwoord

Tijdens de jaarvergadering hebben we bekend gemaakt dat de KNAF ons Zandvoot evenement met de daarbij behorende races heeft verboden. Als overkoepelende autosportorganisatie, onder andere verantwoordelijk voor de uitgifte van licenties, kan de KNAF bepalen dat bepaalde autosportevenementen, die niet worden georganiseerd door een houder van een organisatie-licentie (c.q. NAV en HARC) niet toegankelijk zijn voor houders van een racelicentie.

Hans Hugenholtz
4 Boodschappen doen in Florida 

Je hoort tegenwoordig steeds meer autoliefhebbers hun fel begeerde object uit Amerika importeren om zo hun aanschafprijs (mogelijk) te drukken. Nu de dollarkoers begin januari erg laag stond, besloten clublid Paul Notenboom en ik eens een vliegreisje te wagen naar Florida om daar onze boodschappen te gaan doen. Reisdoel: 3 x 308 (leeftijd 1981 of ouder i.v.m. BVB) en misschien nog een klassieker.

Martien Kooijmans   Martien Kooijmans, Paul Notenboom
9 Ferrari Engineering en Colnago
ontwikkelen carbon-fibre racefiets

Tijdens een recent bezoek aan de tweewieler beurs in Milaan, was een opvallende stand ingericht door de grote Italiaanse racefiets fabrikant Colnago, die daar de nieuwe "C 35" presenteerde. De F 40 onder de fietsen!

Hans Hugenholtz
10 Ferrari-Expositie voor Chili 

Namens de Lions-club Weert heeft ons clublid Walther Tielemans het initiatief genomen op 10 en 11 maart j.l. een Ferrari-expositie te organiseren. De opbrengst vam dit "project Broeder Beelen", die kwam uit de verkoop van toegangskaartjes, catalogi en een loterij, was in zijn geheel bestemd voor de armsten der armen in Chili.

Herman L.E. Swarts
13 Scuderia 

Nu Ferrari niet alleen de beste coureur aller tijden van McLaren heeft overgenomen, maar ook hun beste constructeur, is de Scuderia in een onvervalste favorietenrol gedrongen.

Tim de Jong
21 Le Ferrari Picolle 

De redactie heeft besloten, op veelvuldig verzoek, een rubriek te gaan beginnen, waarin op bescheiden schaal aandacht zal besteed worden aan Ferrari-modellen.

A. Timmermans
23 Gefileerde Haai 

We schrijven 24 oktober 1954: plaats van handeling: Bracelona-Pedrables; evenement Gran Premio d'Espagne. In de verte klinkt het inmiddels bekende geluid van de machtige vier cilinder van de Ferrari nummer 38. Voor de laatste maal draait Mike Hawthorn het rechte stuk op om vervolgens te worden afgevlagd als winnaar.

Jasper Schouten
28 Een portret van Dries van der Lof
een racer in hart en nieren

Met ingang van dit nummer zal Petra Hatenboer leden van de Ferrariclub interviewen over hun grote liefde: de Ferrari. Dit portret gaat over Dries van der Lof en zijn geliefde hobby, de Ferrari, en dan in het bijzonder de rensportwagens.

Petra Hatenboer
31 Ferrariteiten

Nieuwe constructies Maranello Concessionaires F40-LM in coompetitie Testarossa Tips van de Techneut; lederen bekleding