Gli Amici della Ferrari 27

Najaar 1989 nummer 27

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Nico Koel
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Waar een droom Ferrari wordt
voorwoord

Dromen over Ferrari's hebben we allemaal als echte enthousiaste regelmatig, en soms komen ze ook nog uit. Tegen de tijd dat dit nummer van Gli Amici bij U in de bus valt is wellicht de mooiste droom van Frits Kroymans uitgekomen. Een prachtig nieuw hoofdkantoor voor Ferrari Import Kroymans in Hilversum. Voorzien van een grote showroom, een enorme werkplaats en fraaie kantoren heeft dit markante gebouw de juiste allure voor een Ferrari-importeurschap.

Hans Hugenholtz
2 Soesterberg Meeting
Tussen de buien door 'vlogen' we met onze Ferraris

Overste J.A. Boon had alles in het werk gesteld om het ons daar naar de zin te maken. Dat bleek al gauw, want boven de vliegbasis hing een groot stuk blauwe lucht, tekenend voor de grote invloed die de luchtmachtoverste Boon in hogere sferen moet hebben. Tijdens de aankomst werden we geconfronteerd met een prachtig gezicht: talrijke Ferrari's stonden daar al onder de vleugels van twee machtige vliegtuigen als 'Ferrari-kuikentjes' onder Boon's kippen, dekking zoekend voor het onheilspellend weer.

Martien Kooijmans
7 Scuderia

'Zonder een jaar Ferrari is een rijders-carrière incompleet' - Alain Prost, Monza, 1989

Tim de Jong
13 Ferrari-verzekering voor Clubleden
Assicuro

In navolging van soortgelijke regelingen bij enige Ferrari clubs in het buitenland, zijn vanaf begin volgend jaar voor de leden van de Ferrari Club Nederland eveneens verzekeringen met bijzondere condities beschikbaar. Uitgangspunt hierbij is dat de meeste Clubleden de Ferrari weinig gebruiken en daarnaast uiterst zorgvuldig zijn in het nemen van maatregelen die elke vorm van schade tegengaan.

Hans Hugenholtz
14 7e Internationale Zandvoort Meeting
een impressie

Zonnig weer, veel publiek en een flink aantal deelnemers, waaronder diverse buitenlandse Ferrarivrienden, met een breed scala aan produktie en competitie Ferrari's: kortom ideale omstandigheden voor een perfekte sfeer tijdens de 7e Internationale Zandvoort Meeting op zaterdag 9 september. Na de rij-instruktie, de tijdtraining voor de racers en het vrij rijden voor niet-racedeelnemers in de ochtend was het middagprogramma gereserveerd voor de regelmatigheidsritten en de wedstrijden.

Frans Wetzels
24 De nieuwe 348: Een supersnelle schoonheid

Het was wel even rennen naar de kiosk, de tweede week van mei. Het eerste artikel over de nieuwe Ferrari 348 in Auto Motor und Sport van de hand van Werner Schruf (met de nodige prachtige foto's) werd door de fanatieke Ferrari-supporters natuurlijk verslonden. In het IAA nummer van september van hetzelfde blad en dezelfde auteur kwam hierop een uitgebreid vervolg. Allemaal zeer positieve verhalen, genoeg om de ware liefhebber met een onweerstaanbare drang richting officiële introductie te Frankfurt te stuwen.

Rick van den Boom
31 Relaas van een Henk Koel fan

Op het nog maar pas geopende circuit van Zandvoort vond onlangs de 7e Internationale Zandvoort Meeting plaats. Om zoveel mogelijk van de sfeer van deze wederom prachtige meeting voor u op papier te zetten, schreef ik dit artikeltje de zondag erna.

Thijs van Gessel