Gli Amici della Ferrari 25

Nummer 25 voorjaar 1989

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Nico Koel
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Ferraristi,
voorwoord

Het eerste evenement van de Ferrari Club Nederland dit jaar vond plaats in het mooie Yerseke in Zeeland en werd georganiseerd door N.V. de Meulemeester & Co. Een gezellig evenement dat abrubt eindigde na een bijzonder tragisch ongeval waarbij één van onze leden, de heer A.M. Leerdam, overleed.

Hans Hugenholtz
2 Ferrari Oester Rally

15 April. De eerste rit van het nieuwe seizoen en dus een gelegaliseerde gelegenheid om de vurige paarden sinds de winterstalling weer eens de vrije teugel te laten. Yerseke ligt per slot van rekening niet echt naast de deur. Het centrum van het land zat die zaterdag potdicht door de mist, doch de grote organisator van die dag, Eddy Alkemade, directeur van oesterkwekerij De Meulemeester had alles prima voor elkaar. Zo had hij eveneens geregeld dat de mist bij Bergen op Zoom ophield. Alle deelnemers reden darrop in een schitterend zonnetje de Zeeuwse grens over.

Robin Harms
4 Een Kijkje achter de Schermen
Ferrari Oester Rally

De Ferrari Oester Rally, waarvan u elders in dit blad een verslag aantreft, is georganiseerd door Eddy C.M. Alkemade en ondergetekende. Tijdens een dergelijk evenement lopen er natuurlijk altijd dingen anders dan geplanned. Misschien is het interessant voor u dit eens te bekijken vanuit de kant van de organisatie.

Robin Harms
5 HARC / Ferrari Festival

Tijdens de op 6 en 7 mei gehouden Historische Zandvoort Trophy kwamen de enthousiasten van Italiaanse auto's wel heel erg sterk aan hun trekken. Met name voor de Ferrari-liefhebbers was het HARC-weekend een uniek evenement. Niet alleen het Scuderia Campidoglio en het Squadra Corse van de Ferrari Club Italia zorgden voor een ware Ferrari-invasie van ongekende kwaliteit, maar ook tijdens de regelmatigheidsproef voor Ferrari's kon er volop genoten worden.

Frans Wetzels
7 BF Goodrich Ferrari / Porsche Cup
bodem gelegd voor continuïteit

Ondanks dat de eerste editie van deze door BF Goodrich en Ferrari Import Kroymans gesponsorde Ferrari / Porsche Cup niet bol stond van de spanning, kan met recht worden gezegd dat dit idee van de Nederlandse Autosport Vereniging voor herhaling vatbaar is. In relatief korte tijd werd door Nico Koel namens de Ferrari Club Nederland en Paul Veens namens de Porsche Autosport Divisie een kort en bondig reglement in elkaar geschroefd, dat bij een volgende editie nauwelijks wijzigingen behoeft.

Tim de Jong
9 Scuderia

'Ik was van oordeel dat een racewagen de samenbundeling zou moeten zijn van wat een kleine werkplaats kan opbrengen, die goed is uitgerust en over een niet al te grote staf beschikt, zodat ideeën en ontwerpen snel werkelijkheid kunnen worden.' - Enzo Ferrari, Le Mie Gioie Terribili, 1963. De huidige Formule-1 wereld leert het tegengestelde, dan wat Ferrari in 1963 in zijn boek opmerkte. En wanneer er de afgelopen maanden één stal is geweest die bol heeft gestaan van verandering, dan is de Scuderia Ferrari. Enkele voorbeelden.

Tim de Jong
13 Ferrari Benelux 1989

Alle ingredienten voor een fantastische evenement waren aanwezig. Een geweldig circuit met een rijk verleden, tienduizenden toeschouwers langs de baan, een zonovergoten Ardennenlandschap en meer dan 150 Ferrari's op de deelnemerslijst. Niet alleen qua aantal was die lijst indrukwekkend, maar zeer zeker ook qua tipo's. Wat te denken van 15 F40's en een redelijk aantal historische Ferrari's variërend van een pas door Garage Francorchamps gerestaureerde 166 Barchetta tot een 512 M die door good old Jean Blaton gereden zou worden? Maar ook de Nederlandse deelnemers behoefden zich niet te schamen: vrijdagavond arriveerde de inmiddels bekende ANWB-trailer met daarop de volgende auto's: 250 GTO, 250 LM, 365 GTB/4 Comp, 512 BB, 246 GTS en 512 BBLM. Niet iedereen was blij met deze grote opkomst. De nog niet zo lang bestaande Luxemburgse Ferrari Club was kennelijk verrast, want een week voor aanvang van het evenement hadden ze 100 inschrijvingen en was de hotelaccomodatie volgeboekt. Op het laatste moment moest er dus geïmproviseerd worden en om deelnemers bij hun aankomst te vertellen dat ze naar een ander hotel moeten is geen aangename bezigheid.

Nico Koel
18 5e Coppa d'Italia Autostoriche 1989
Racing Team Holland

Guilio Dubbini, groot Ferrari verzamelaar, eigenaar van Diemme Caffé, en initiator van de Mille Miglia, organiseerde in 1985 de eerste Coppa d'Italia. Een uniek evenement, waarin vier dagen echte races en heuvelklims worden gereden met historische GT's. Geen glamour optocht van hollywood sterren en computer-tycoons zoals de Mille Miglia, maar voluit scheuren door Noord- en Midden-Italië.

Hans Hugenholtz
21 Ferrari 288 GTO Evoluzione Story

Het magische woord 'GTO' klinkt iedere Ferrari liefhebber als muziek in de oren. Men kan hierbij denken aan de GT uit de jaren '60, aan de snelste straatauto uit midden jaren '80 of aan de minder bekende '288 GTO Evoluzione'.

Freek Veldhuizen
26 Modena 1988 / 1989

'(...) In march this year I went to Modena for the first time in 14 years. It was a mistake. The place has changed enormously and for lovers of the mystique of fast cars, changed for the worse. Oh, the old familiar landmarks are still there - the Ferrari garage, the Palace and Real-Fini hotels and the Autodrome, but in the racing sense the town is dead (...). - Modena Memoirs, Chris Nixon, Autosport 16/12/76

Kees van Stokkum   Peter C. Coltrin
29 Pril Begunstiger / Middelbaar Clublid
Een Ferrari Club Nederland vriendschap

Iedere begunstiger is door één of andere oorzaak Ferrari-fan geworden. Meestal wordt men met dit virus besmet door het zien staan of tijden van een Ferrari. In mijn geval was het een ronde Zandvoort in een 512 BB op mijn 16e.

Martin Houwing
31 Maranello krijgt zijn museum

Al bijna een jaar is in Maranello een gebouw gereed, dat is bestemd te fungeren als Ferrari museum. Op de jaarvergadering van de club, eind januari in Bilthoven werd nog meegedeeld dat één en ander definitief niet door zou gaan, nu weet men zeker dat het museum er komt.