Gli Amici della Ferrari 20

Nr. 20, winter 1987/88

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg & Hans Schön
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Vijf jaar Ferrari Club Nederland
voorwoord

Een felicitatie waard voor alle leden en begunstigers. Het is tenslotte uw vereniging, en u heft er allemaal toe bijgedragen dat wij zijn gegroeid van 3 leden naar ruim 420 in die afgelopen vijf jaar.

Hans Hugenholtz
3 Eind Goed, al Goed (genoeg)?
Grand Prix seizoen 1987

In maart 1987 werd vol goede moed Ferrari's nieuwe Formule 1 wagen geïntroduceerd. Pas aan het einde van dit seizoen zou deze moed beloond worden, na jaren van "turbo-lag". Is het Enzo dan toch weer gelukt de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen?

Cavallo Supremo
11 Ferrari 225 Sport
Herinneringen uit 1954 chassisnummer 0170 ET

Een van de klassieke Ferrari's bij de van de zomer gehouden F.O.C. Meeting op Oulton Park was de 225 Sport, "Tuboscocca", Coupé Vignale van David Cottingham. Plotseling realiseerde ik me dat dit type Ferrari, ja zelfs déze Vignale Coupé, de eerste Ferrari moet zijn geweest welke ik met prille liefhebbers ogen heb gezien én gehoord.

Dries Jetten
14 5 jaar Ferrari Club Nederland
Een terugblik

Zó kort geleden nog en nu al een lustrum, nu al een terugblik. Kan je na zo'n handjevol jaren al van nostalgie spreken? Nauwelijks écht, maar toch..., als ik alleen al door nummer één van dit clubblad blader besef ik hoeveel er alweer veranderd is in ons Ferrari-club wereldje.

Steven Sandberg
23 Ferrari Feest
F40

Zaterdag 31 januari 1988, plaats Hilversum, locatie: Kroymans, tijd: 21.00 uur. De tot feestzaal omgebouwde showroom is tjokvol en er kan werkelijk geen mens meer bij. Een schitterend Italiaans buffet, drank in overvloed, opgewekte Ferraristi alom en als klapstuk, voor het eerst in Nederland te zien: de F40!

25 Tien jaar Auto Monza

Wilfried en Marie-Claire de Buck, de uitbaters van Auto "Monza", zaten tien jaar in het vak en dat moest gevierd worden. Behalve een groot aantal Belgische vrienden had ook een kleine groep Ollanders gevolg gegegeven aan de oproep ter bedevaart naar Modena.

E. Claessens
28 De 1e Begunstigersmeeting
Ferraristi onder elkaar

Op 22 november jongstleden, in motel De Witte Bergen te Eemnes, was het voor het eerst de beurt aan de begunstigers om een evenement te organiseren. Buiten regende het maar binnen regende het Ferrari in de vorm van boeken, schaalmodelletjes, clubartikelen, schilderijen, video's en vele Ferraristi.

Gerco van Hoften
31 Olie voor-verwarmen
technische tips

In het algemeen is het bekend dat vooral bij een lichtmetalen motor heel kritisch op de olietemperatuur moet worden gelet. Dat deze in koude toestand beslist geen hoge toerentallen mag draaien is vaak een bekende raad aan bezitters van auto's met zo'n motor.

Albert Lauw