Gli Amici della Ferrari 19

Nr. 19, najaar 1987

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg & Hans Schön
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Wat een jaar!
voorwoord

Een korte terugblik op het afgelopen Ferrari jaar met een aantal hoogte- en dieptepunten lijkt na een bewogen jaar wel op z'n plaats. Zo maar even kris kras door 1987 vlak voor het nieuwe jaar.

Hans Schörn
2 40 Jahre Ferrari Siege
International Jubilaums-Rallye

Zoals gebruikelijk deze zomer regende het op 27 mei. Op zich niet het vermelden waard want het regende op 26 mei, 28 mei en alle dagen daarvoor en daarna. Echter, deze dag was het toch het vermelden waard want het markeerde de start van de "40 Jahre Ferrari Siege" jubileum rally, georganiseerd door de Duitse zusterorganisatie Auto Becker, van de gelijknamige importeur van Ferrari in Duitsland.

Huub Teesing, Barend Steenhuis
5 Donnington Park

In het eerste weekend van september troffen een twintigtal Nederlandse Ferraristi elkaar onder de rook van het Sherwood-forest met onder hun hoede een vijftal "strijdpaarden", in te zetten in een estafette, de inmiddels bekende Maranello Serie en een Inter-marque Championship Race.

Wido van Kooten
9 Beste Redactie

"I would like to express to you and your team my personal thanks for the quite outstanding Zandvoort event. I think we can safely say it was the best yet and the organisation was quite perfect. It shows that we here in England have a lot to learn when it comes to running major events of this sort."

C.A.A. Mineeff
11 Zandvoort 1987

Het eerste lustrum van onze Club, de vijfde editie van onze internationale circuit-dag; wordt het routine? Een zekere gewenning? Het dagprogramma leek -noodzakelijkerwijs- op vorige edities; een tweedaags evenement is (nog) te begrotelijk. Maar, niets daarvan, want vele liefhebbers bevestigden desgevraagd mijn indruk; het is ieder jaar weer anders, de contacten, de ervaringen, de startvelden, de races en bovenal het rijden en racen op het circuit, dat mooie circuit waarboven nu allerlei donderwolken hangen.

Steven Sandberg
21 Begunstigersblikken op Zandvoort

"Schrijf anders een stukje over hoe nou een begunstiger zo'n circuitdag ervaart", opperde Nico Koel aan de telefoon. Dat leek me wel wat. Even een camera regelen. Oude Volkswagen voltanken (wat is het weer toch goed!) en wegrijden. Wacht, de toegangskaarten zouden we ook wel eens nodig kunnen hebben.

Tim de Jong
25 Quarant' anni di machine e piloti

"Oh nee toch, toch niet wéér een Ferrari-meeting" was mijn eerste gedachte toen de wekker 's morgens om 5:00 uur afging. "Was het niet 3 1/2 uur geleden dat de 5e Internationale Zandvoortmeeting afgelopen was?"

Nico Koel
28 Of moet het voor u ook zo'n EsWeeBee zijn?

Het zal ongeveer in 1956 geweest zijn dat ik er de eerste keer door getroffen werd. "Dat geluid". Want dat is het eigenlijk altijd voor mij geweest: het geluid dat je niet alleen hoort, maar dat je ook voelt. Tijdens een bezoek aan Zandvoort was het de 250 Monza van Hans Tak die mij "een doel om naar te streven" verschafte.

Rick van den Boom
31 Expositie 40 jaar Ferrari in Autotron
Beste Redactie

"Het ligt in onze bedoeling in samenwerking met het Autotron Themapark Vervoer in het nieuwe jaar 1988 een speciale Ferrari tentoonstelling te maken over 40 jaar Ferrari. Tijdens onze tentoonstelling zouden wij graag 40 mooie Ferrari's inpassen met als klapstuk de F40."

Het superlatief

De vakantie in West Duitsland zal voor mij als auto-fanaat bijzonder goed uitpakken. Per slot van rekening kom je hier in de deelstaat Hessen vrij veel mooi getunede BMW's, Mercedessen, Audi's en Porsche's tegen. Maar wanneer je daar dag in - dag uit Autobahnen mee vol ziet, brengt een bezoek aan de bandenstad Fulda, een welkome afwisseling.

C.A. Huisman