Gli Amici della Ferrari 18

Nr. 18, zomer 1987

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg & Hans Schön
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 "Nattigheid"
voorwoord

Twee zaken die Ferraristi de afgelopen tijd erg bezig hebben gehouden, zijn het abominabele weer en de introduktie van de Ferrari F-40.

Hans Schörn
2 Lof Dries Lof
Racing Round the Cables

Racing Round the Cables, dat was iets waar je steeds weer over hoorde, hoe gezellig het toen was, de aparte sfeer, het kleine groepje liefhebbers én de gastvrijheid van Dries en de zijnen. Er bestond nog geen club maar men kende elkaar, er was nog geen Ferrari (goud) koorts uitgebroken, men hield gewoon van Enzo's machines, vooral de vroegere modellen en: gedeelde vreugd was dubbele vreugd.

Steven Sandberg
4 SBAF dag Zandvoort

De door Kees en Theo van Stokkum georganiseerde instructie/vrijrijden/snelheisproeven evenementen op Zandvoort worden zo langzamerhand een goede traditie en vormen een welkome aanvulling op de officiële Ferrari Club agenda. Speciaal het feit dat de organisatie meestal plaatsvindt in het prille voorseizoen is prettig voor velen die dan vroegtijdig kunnen vaststellen hoe mens en machine hebben overwinterd.

Hans Schörn
5 Ferrari Benelux '87

Na Zandvoort en Colmar Berg, was het in het weekend van 13/14 juni jl. de beurt aan het circuit van Zolder voor de wedstrijden van de Ferrari Benelux 1987 meeting. De Ferrari CLub Belgie had een programma opgezet, dat begon met een ontvangst in het hotel te Antwerpen op vrijdagavond. Helaas was de deelname van de Nederlandse clubleden daarbij minimaal, evenals overigens de deelname aan de andere onderdelen van het programma.

Hans Hugenholtz
9 Kersenrit

Zeer benieuwd hoe dit evenement die vrijdagavond uit zou pakken, zetten 23 deelnemers met schitterend weer koers richting Beusichem waar in het anders zeer rustige Betuwedorp de start voor onze kersenrit gepland was.

Frans ten Hagen
15 Birthday in the Rain

35 Volwassenen, 15 kinderen, 14 Ferrari's, 1 Lancia Stratos, 8 andere merken en 1 Eend vlogen en voeren de Noordzee over voor bijwoning van het "Birthday Event" dat door de Engelse Ferrari Owners' Club van 17t/m 19 juli werd georganiseerd. Als thema gold: 40 jaar Ferrari en 20 jaar Ferrari Owners' Club.

Nico Koel
25 Beste Redactie
308 GT4 Rainbow

"Hierbij zend ik je een aantal zwart-wit foto's van een bijzondere Ferrari, die ik toevallig tegenkwam tijdens een trip naar Italië. Eerlijk gezegd kende ik hem niet, maar het bleek de "Rainbow" te zijn, een Bertone prototype uit 1976 van de 308 GT4.

Rens Biesma   Rens Biesma
27 Hommage à Ferrari

Van 22 mei tot eind augustus van dit jaar vond in Jouy-en-Josas (onder de rook van Parijs) een der meest opmerkelijke Ferrari-tentoonstellingen van de laatste jaren plaats. "Hommage à Ferrari" was de naam van deze show, en het geheel werd georganiseerd door de "Fondation Cartier", een stichting "pour l'art contemporain". Ik bezocht de show op zaterdag 27 juni en deze bleek een bezoek meer dan waard.

Nick Meijer
29 14437 tijdens de 16e Tour de France Automobile
Uit het foto-archief van Jean-Louis Bezemer

Deze serie I 365 GTB 4A Daytona competizione werd in 1971 uitgeleverd aan de Scuderia Filipinetti in Zwitserland en was de derde wagen uit de eerste serie van 5 stuks. Alleen de series I Daytona's hadden een aluminium koetswerk met polyester motor- en kofferdeksel en tevens waren de eerste drie wagens voorzien van plastic ramen. Totaal werden er door de fabriek drie series van vijf auto's aan klanten afgeleverd in 1971, 1972 en 1973.

Jean-Louis Bezemer
30 Grensverleggend op zoek naar de limiet
Maranello serie 1987

De conclusie na deelname aan vier van de tot nu toe vijf verreden races in de Maranello Serie is dat het veel sneller gaat dan in 1986. Veel sneller maar ook veel harder. "Met het mes op tafel" zijn de woorden van Henk Koel na het aanschouwen van de race op Oulton Park.

Hans Schörn
31 Beste Redactie

"Met grote interesse heb ik het artikel in ons clubblad no. 17 inzake de Ferrari 275 GTB gelezen. Zoals je weet heeft dit type Ferrari ook mij altijd gefascineerd en verkeer ik in de gelukkige omstandigheid met diverse varianten ervaring te hebben opgedaan."

Paul F. Schouwenburg