Gli Amici della Ferrari 13

Nummer 13, voorjaar 1986

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

U las het al in het voorwoord van "Gli Amici" nr. 12. "Onze Club groeit en bloeit". Het totaal aantal leden en begunstigers samen, nadert met rasse schreden een nieuwe mijlpaal: 250. Deze op zich zeer verheugende ontwikkeling heeft natuurlijk de nodige organisatorische consequenties. Willen wij als bestuur tezamen met een klein aantal vaste medewerkers onze taak naar behoren vervullen, - waartoe wij overigens gaarne bereid zijn -, dan zal er meer assistentie van anderen moeten komen.

Nico Koel
2 Grand Prix
gedicht

Dat Hans Hugenholtz Sr. over veel talenten beschikt, dat wisten wij allemaal allang. Nuchter en droog als hij is had ik echter niet verwacht dat in het diepst van zijn ziel ook nog een dichter school. In 1938, nauwelijks 24 jaar oud en hartstochtelijk jongmens,legde hij al zijn race-emoties neer in een gedicht "Grand Prix" dat onlangs boven water kwam. Gli Amici heeft de primeur, na een halve eeuw, en ik denk dat u het net zo ervaart als ik: technisch mag alles, maar dan ook alles veranderd zijn in de racerij: de sfeer lijkt verrassend op die van nu.

Steven Sandberg, Hans Hugenholtz Sr.
5 Reglement Jon Fast wisselprijs

Jon Fast, de man van de snelle gele Daytona, die samen met Paul Schouwenburg voor een prachtige finale zorgde tijdens ons Internationale evenement in 1984, bood de Club destijds een wisselprijs aan. Wellicht ten overvloedde - dit reglement is reeds enkele malen uitgelegd - publiceren wij de exacte regels die hiervoor gelden.

6 Een rondje Modena - Maranello - Modena

Belofte maakt schuld en om die in te lossen volgt hier mijn verslag van onze bezoeken aan zowel De Fabriek als ook aan de - Vakmanschap is Meesterschap - bedrijfjes van Alegretti en Fantuzzi in Modena.

Steven Sandberg
20 Testa Rossa

In 1950 begon men bij Ferrari de voordelen van een 4-cilinder motor te zien door de successen, die andere renstallen ermee behaalden. Bijvoorbeeld door zijn lager gewicht en zijn hogere koppel bij lage toerentallen was hij zeer geschikt voor korte bochtige circuits, waar topsnelheid minder belangrijk was; vanwege minder bewegende delen was deze motor bovendien zeer betrouwbaar.

25 Voorwiel lagers
Technische Tips

Er is al veel geschreven over onderhoud en vervanging van voorwiellagers ... en terrecht! De buitenste lagers (3) krijgen bij normaal gebruik enorm te lijden. Regelmatige inspectie is van groot belang en U dient er zich doorlopend van bewust te zijn dat deze lagers op elk moment ter ziele kunnen gaan.

Jim Riff, Dyke Ridgley
26 Algemene Periodieke Keuring "Antieke voertuigen"

Recent is door de Rijksdienst voor het wegverkeer, aan allen die betrokken zijn bij de keuring van voertuigen, een mededeling (nr. 27) verzonden in zake de Periodieke Keuring van Antieke voertuigen. Deze mededeling draagt bij aan de oplossing van het probleem, dat oudere voertuigen deels niet voldoen aan de huidige eisen die gesteld worden aan voertuigen die heden ten dage direct na fabricage worden ingevoerd en waarvoor een typegoedkeuring is verkregen.

FEHAC
29 Prijzen beleid

Het bestuur heeft er behoefte aan, gezamenlijk zowel als individueel, te verduidelijken welk beleid er gevolgd wordt bij de toekenning van prijzen bij onze evenementen.

Maranello Ferrari Challenge Serie

Onder de welluidende naam Maranello Ferrari Challenge Serie, gaat dit jaar in Engeland een serie Ferrari races van start. Deze serie bestaat uit een 7-tal races, waarvan er 6 op diverse Engelse circuits verreden worden en de finale op ons eigen Zandvoort. Behalve een overall-klassement, zal er ook een uitslag zijn per klasse. De vijf beste resultaten zijn bepalend voor de einduitslag.