Gli Amici della Ferrari 11

Nummer 11, herfst 1985

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 32 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

Het laatste Ferrari evenement van 1985, de Rally dei Tre Castelli, heeft ons derde clubjaar afgesloten. Een mooie afronding van een prachtig Ferrari-jaar, niet alleen voor onze Ferrari Club Nederland, maar ook voor ons geliefde merk dat dit jaar meer vernieuwingen en nieuwe modellen produceerde dan we de laatste jaren gewend zijn.

Hans Hugenholtz
2 8 Cilinder Evolutie

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat in 1975 op de Parijse Salon de 308 GTB geïntroduceerd werd als uiteindelijke opvolger van de Dino 246 GT.

6 Chassisnummers

Naar aanleiding van mijn artikel over chassisnummers in No. 8 van ons clubblad heeft Peter Struik, één van de "Cavallo Supremo" begunstigers, een zeer uitgebreid stuk onderzoek verricht.

Steven Sandberg
7 3e Raduna Internationale Ferrari

Op 22 en 23 juni organiseerde de Ferrari Club Valenza een meeting in en rond de Italiaanse stad Alessandria. Onder de ruim 100 deelnemers bevonden zich diverse Competiziones waaronder een tweetal 250 GT Tour de France, een 500 Mondial, 250 Testa Rossa, 330 P4, 250 LM, 512 BBLM, 365 GTB/4 Comp. en 250 GTO. Als eregasten waren ondermeer Gigi Villoresi, Olivier Gendebien en David Piper aanwezig. Een fotoimpressie, die wij van de club ontvingen, toont ondermeer het grote enthousiasme van het talrijke Italiaanse publiek.

8 Ferrari Grid Donington

Het begint traditie te worden, dat de Ferrari Races op het Engelse circuit van Donington, grote Nederlandse belangstelling genieten. Ook dit jaar togen Rob Grootveld, Kjeld Jessen, Nico Koel, Cary Obbes en Hans Schörn vol goede moed naar dit Britse racemekka.

12 Vroege Ferrari's: Hoe waren zij?

Paul Schouwenburg; z'n huidige Ferrari's, zijn rijstijl, z'n toewijding en z'n artikelen kennen we allemaal. Als historisch Ferrarist avant la lettre (je kocht in Paul's begintijd Ferrari's zowat per kilo) was hij al heel vroeg betrokken bij alles wat - uit Maranello - de wereld eens versteld deed staan maar intussen "verouderd" en afgedankt was. In het hier volgend verhaal geeft Paul rij- zowel als markt-impressies uit zijn begintijd. Wij denken dat U van zijn relaas omtrent de tipo's 212 Export, 250 Europa GT, 250 Monza, 340 America, 250 GT Spyder, 250 MM en 250 TR net zo zult smullen als wij.

Paul F. Schouwenburg
20 Succes voor de "Scuderia Ferrari Olanda"

Op 31 augustus en 1 september j.l. hield de Engelse Jaguar Drivers Club een zeer gevarieerd race-weekend op het circuit van Donington. Zo'n 400 raceliefhebbers, historische formule 1 wedstrijden en ook een 4-uurs relay (estafette) team race in de baan. De Engelse Ferrari Club schreef met 2 teams in en hun promotor, John Swift, maakte Hans Schörn van onze Ferrari Club Nederland zo enthousiast, dat hij er voor zorge dat ook wij met een Nederlands team konden inschrijven.

Rob Grootveld
24 Rally Dei Tre Castelli

In een enigszins nevelig najaarszonnetje verzamelden zich op zaterdag 21 september, 23 Ferrari's op de binnenplaats van Kasteel Doorwerth voor deelname aan de "Rally dei tre Castelli". Slechts 23, (waaronder een twee-tal Belgische vrienden) Jawel! Zouden de meesten nu al aan de winterslaap begonnen zijn? Of zou de oude kern vergeten zijn dat Dries Jetten's organisatorische kwaliteit, die stamt uit de pré Ferrari Club Nederland tijd, borg staat voor een geslaagd evenement?

Nico Koel
27 Carlo Brianza's Ferrari Daytona

Deuren die openen, rode vloerbedekking, alle meters, bougiekabels, een prachtig interieur, en nog veel meer van al dat moois. Toch heel normaal voor een Daytona? Jazeker, alleen is deze glimmend rode versie bijna 35 cm lang, (schaal 1:14), wordt bij afgeleverd in een keurige perspex kast, en kan je er echt dag en nacht naar kijken.

28 Wie en wat is Ferrari

Enzo Ferrari, geboren op 18 februari 1898, richtte op 16 november 1929 de "Societa Anonima Scuderia Ferrari" op, na een aantal jaren voor CMN en Alfa Romeo gewerkt te hebben. De Scuderia Ferrari, gevestigd in de huidige service afdeling aan de Viale Trento Trieste 31, in Modena, was tot einde 1938 het officiële fabrieks-team van Alfa Romeo.

Hans Hugenholtz