Gli Amici della Ferrari 9

Nummer 9, voorjaar 1985

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 28 pages

Table of Contents

1 Voorwoord

Wat een nuttige en gezellige jaarvergadering was het weer, twee maanden geleden. Uit alles bleek, niet in de laatste plaats ui de opkomst, hoezeer onze club leeft in de harten van leden en begunstigers. Ik durf te stellen dat het enthousiasme, individueel maar ook gezamenlijk, voor ons aller hobby Ferrari, nog steeds groeiende is.

Steven Sandberg
2 Miscela italiana

Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland: een àndere route naar Italië, i.p.v. de gangbare afzakker via de Duitse Autobahnen, met meer afwisseling, waarbij met een maximum snelheid van zo'n 140 km/h een gemiddelde van 100 haalbaar bleek. Zo snorden we op een novemberdag richting Torino/Modena/Bologna/Padova/Bergamo, om daar wat materialen in letterlijke en figuurlijke zin op te pikken.

Kees van Stokkum
5 Ferrari 156 Turbo

Ferrari is voor het nieuwe seizoen gereed. De verandering van 126 naar 156 wijst er al op: Alles is nieuw. Nieuwe motor, nieuwe monocoque, nieuw chassis en zelfs een nieuwe teamorganisatie. Allen de rijders zijn dezelfden: Alboreto en Arnoux.

6 Spoorzoekers en Schatgravers

De opwindende verhalen van in schuren, boomgaarden of dichtgemetselde kamers teruggevonden Ferrari's of voorraden nieuwe orginele oude onderdelen kennen we allemaal. Zoals ook het nog terugvinden van orginele Rembrandts steeds zeldzamer wordt, zo gaat het nu ook met alles wat uit Maranello kwam. Toch dromen we er allemaal van ooit - liefst voor een appel en een ei - zo'n schat te ontdekken. Piet Roelofs en Robert van Nidek reageerden op een kleine, vier jaar oude advertentie. Hier volgt Robert's verhaal.

Robert van Nidek
8 Fotowedstrijd 1984

De prijswinnaars; Anneke Landsman, Gerco van Hoften, Gerjo Timmerije, Anton Hofte, Rob Zijdel en Ben van Bavel.

10 Winterprijsvraag

De prijsvraag werd gewonnen door "Cavallo Supremo", een dispuut van de K.S.V. Sanctus Virgilius te Delft. Het dispuut werd kortgeleden opgericht door vier van onze begunstigers en houdt zich bezig - hoe kan het anders - met de geschiedenis van het beste Italiaanse raspaard. Proficiat! De prijs, een clubvlag, wordt op ons eerstvolgende evenement aan "Cavallo Supremo" uitgereikt. Anton Hofte, Gerco van Hoften, Gerjo Timmerije, alvast gefeliciteerd. Peter Struik, het vierde C.S.-lid reageerde uitgebreid op het artikel over chassisnummers. Hierop komt de redactie terug.

Cavallo Supremo
14 La nuova Ferrari 412

Nieuw en toch ook weer niet nieuw is de Ferrari 412. In 1972 reeds gepresenteerd als 365 GT4 2+2; in 1976 geëvolueerd tot 400 GT; in 1981 tot 400i en anno 1985 wederom geprolongeerd maar nu als 412.

16 Maestro Padovano: Giuliano Michelotto

De eeuwenoude Italiaanse steden blijven kunstproducties opleveren. Evenals Modena kent Padova (de Nederlanders meer bekend als Padua) een geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. Vergilius maakte reeds in De Aeneis melding van de nederzetting in de Veneto, die in de loop van de eeuwen uitgroeide tot de huidige stad met ongeveer 240.000 inwoners ... het stukje rijkdom wat ons in Ferrari-verband interesseert wordt natuurlijk gevormd door het werk van Giuliano Michelotto, de preparateur van de 308 rallywagens. Een Maestro, zeker. Niet alleen een preparateur, maar inmiddels hard op weg naar de status van constructeur. In de volgorde van "De Man, de auto's" (met dank aan Stan Grayson) een impressie.

Kees van Stokkum
24 Nieuws van de FEHAC

Houderschapsbelasting Loodvrije benzine Periodieke autokeuring FEHAC vraagt contactpersoon

27 1985 International

Van de Ferrari Owners Club uit Engeland kregen wij onlangs uitgebreide informatie omtrent hun meeting die van 17 t/m 21 juli wordt gehouden. Zoals wij van de Engelsen gewend zijn belooft het weer iets speciaals te worden.