Gli Amici della Ferrari 4

Nummer 4, winter 1984

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Steven Sandberg
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 24 pages

Table of Contents

1 Voorwoord
Beste Ferrari vrienden!

Niet dat wij George Orwell om zijn mening over het bestaan van onze Ferrari Club Nederland in 1984 hebben gevraagd, maar in dit nieuwe jaar gaan wij weer een groot aantal plannen uitvoeren. Velen vonden onze ideeën op de eerste vergadering in januari '83 wat ambitieus. Om U allen de waarheid te zeggen: wij ook! Dat hoeft geen reden te zijn om dit jaar de zaken eenvoudiger aan te pakken. In tegendeel, het programma dat wij U gaan presenteren wordt nog uitgebreider.

Hans Hugenholtz Jr.
2 340 America Berlinetta Le Mans
Het mysterie van de vergeten Mille Miglia winnaar

Een van de meest roemruchte vroege Ferrari's binnen de gelederen van onze Club is Paul Schouwenburg's 340 America Berlinetta, voorzien van de super lichte "Superleggera" Le Mans body van Carrozzeria Touring. Na vele jaren nadert de restauratie haar voltooiing. Dat is maar goed ook, niet alleen opdat de liefhebbers van vroegere Ferrari's kunnen meegenieten, maar ook omdat Paul eind mei 1984 hoopt mee te doen aan de historische Mille Miglia.

Paul F. Schouwenburg
7 11th Monterey Historic Automobile Races
August 23 - 28, 1984

In samenwerking met KLM / Holland International organiseren wij voor de gezamelijke Europese Ferrari Clubs een groepsreis naar Monterey / Pebble Beach.

Hans Hugenholtz
8 Ferrari Club Nederland lid FEHAC

Het bestuur heeft besloten onze vereniging lid te maken van de Federatie Historische Automobiel en Motorfiets Clubs. Dat deze beslissing van groot belang is voor bezitters van zeldzame auto's mag blijken uit navolgende uiteenzetting over deze Federatie.

10 A.S.A. 1000 Spyder, c/n 11020
Chassis rolling...

Planning bij een restauratie project is soms moeilijker dan men denkt! Hierdoor kan het bijvoorbeeld gebeuren dat wij enkele maanden geleden goede hoop koesterden voor het eind van het jaar een begin te kunnen maken met het monteren van de carrosserie op het chassis: Een doel dat we wellicht niet zullen halen.

Dries Jetten
13 Wegwijs in tipo aanduidingen

Ook op het gebied van naamgeving en modelaanduiding doet Enzo Ferrari haast alles anders dan anderen. Voor hem geen nietszeggende of wilde naampjes zoals Cobra, Cougar of Thunderbird en Shooting Star. Het wilde en snelle karakter moest kennelijk maar uit prestaties blijken vond Enzo toen hij in 1946 koos voor een nomenclatuur (naamsysteem) dat in feite zó nuchter en logisch is, dat het wetenschappelijk aandoet.

Steven Sandberg
15 Nieuws uit Maranello

Op de jaarlijkse persconferentie in Maranello maakte Enzo Ferrari in oktober j.l. zijn plannen voor 1984 bekend.

16 Ferrari's First Flat Twelve

Tijdens mijn bezoek aan Engeland afgelopen zomer met mijn Daytona, heb ik naast het Concours d'Elegance van Eastington Hall, ook deelgenomen aan de Test Day of het circuit van Donington. Dit is jaarlijks dé gelegenheid voor de engelsen om hun geliefde Prancing Horses uit te laten. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je in dit land van tradities, naast de gewone Ferrari's tal van oudere tipo's tegenkomt.

Kees van Stokkum, Nico Koel
22 Ferrari Days Modena 1983

Twee-honderd-twee Ferari's van vóór 1-1-70 op het stratencircuit van Modena, op Imola en "thuis" in Maranello; Enzo tot tranen geroerd; een uitzinnig publiek van wel 100.000 mensen, jong en oud, dat Ferrari's en hun trotse eigenaren bejubelde.

Steven Sandberg
23 Ferrari Raid Modena 1981 en 1983

De uitgever van de herdenkingsboeken over de internationale Ferrari-bijeenkomsten die in 1981 en 1983 te Modena werden gehouden, heeft een interessant aanbod gedaan.

24 Ferraristi Svezia 10 AR

Van de Ferrari Club Zweden ontvingen wij vlak voor het ter perse gaan van dit nummer een exemplaar van een fotoboek dat die club uitgeeft ter gelegenheid van haar tien jarig bestaan.